6.4 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоздравеГотови ли сте за балния сезон, дами?

Готови ли сте за балния сезон, дами?

-- Реклама --

Българките във Виена могат да потърсят услугите на свои сънароднички, които да се погрижат за лицето, прическата, маникюра и тоалета в празничния ден

снимка Bride’s factory

Начинът, по който се обличаш и изглеждаш, е начинът, по който представяш себе си пред света, особено днес, когато човешките контакти са толкова бързи. Модата е мигновен език”, казва Миуча Прада. Със сигурност можем да се доверим на опита и усета на голямата дизайнерка и да подходим отговорно към предстоящите празници.

Балове, фирмени партита, концерти, срещи с приятели и още куп важни събития запълват календара ни в оставащите до края на годината дни. Всяка уважаваща себе си жена полага целогодишно грижи за външния си вид, но сякаш преди празниците тя търси нещо по-специално и отличително. Българките във Виена могат да потърсят услугите на свои сънароднички, които да се погрижат за лицето, прическата, маникюра и тоалета в празничния ден.

Иванка Краева от козметично и масажно студио La Belle Vie знае какви са нуждите на кожата през зимата. „Когато работата ни се натрупа повече и нямаме време за пълноценната почивка и  сън, кожата ни става сивкава и без блясък. Тогава цялото ни лице добива изморен вид. В тези случаи се нуждаем от бърз начин за освежаване”.


Лесни и бързи маски за сияйна кожа:

Маска с яйчен жълтък: хидратира, овлажнява и освежава кожата като добавя блясък и мекота. Премахва сивкавия оттенък и запълва фините бръчки. Начин на приготвяне: Смесете 1 жълтък, половин супена лъжица органичен мед, 1 супена лъжица зехтин, половин чаена лъжичка лимонов сок и нанесете на кожата за около 10-15 минути. Измийте с хладка вода и завършете със студена. Маската се препоръчва за суха и нормална кожа. Редовното й прилагане регулира хидробаланса в кожата, подхранва и я подмладява.

Шоколадова маска: поддържа кожата в идеално състояние и намалява фините бръчки. Прилагайте я не само върху лицето, но и върху шията и деколтето. Начин на приготвяне: Можете да направите тази маска с разтопен неподсладен шоколад или с две супени лъжици какао. Смесете шоколада със зехтин или мед и оставете да действа за около 20 минути. Изплакнете обилно. Кожата ви не само ще изглежда по-млада и здрава, но и ще ухае приятно.


Разбира се, основно почистване на лицето и масаж на тялото са винаги за препоръчване.

Дамите, които имат желание да загладят някоя бръчка, могат да посетят кабинета по естетична медицина на д-р Людмила Цалбрукнер. „Ако ботоксът е приложим за заглаждане на бръчки от хиперактивни мимики, то хиалуроновата киселина е подходяща в случаите, в които имаме загуба на субстанция и е необходимо изглаждането на по-дълбоки бръчки”, казва тя и напомня, че ако искате да оформите устни или скули с хиалурон, трябва да помислете да това поне 2 седмици преди бала. За освежаване на тена д-р Цалбрукнер препоръчва биоревитализация magic glow и мезотерапия с витамини като процедурите е добре да бъдат направени една седмица преди събитието.

За перфектна прическа и маникюр може да разчитате на специалистите от фризьорски салон Valeriya. Като опитен професионалист Валерия Николла припомня, че каквото и оформление на косата да се избере, най-важното е тя да е здрава. Специалната тристепенна терапия за коса OPLAPLEX, която не само възстановява нарушената структура на косъма, но и осигурява продължителна защита срещу вредни външни влияния,  се предлага в салона до края на месец ноември с 35% отстъпка. Изборът на официална прическа зависи от индивидуалните предпочитания на дамите, техния стил, какво искат да подчертаят и какво да скрият, модела на роклята, грима. Актуални този сезон ще бъдат както небрежните къдрици, така и високата опашка, стилният кок и плитките.

Вяра Стефанова е убедена, че грижата за ръцете и ноктите трябва да бъде постоянна, а не да се разчита на последните дни преди официалния повод. Парафинова или IBX терапия възстановяват влажността и мекотата на ръцете, а новата колекция лакове на Neo Nail Fell in Love, която е на разположение на клиентите в салона, предлага богата палитра от цветове.

снимка Friseursalon Valeriya

Балът на дамите на розата – виенска елегантност с български чар – 30 ноември 2018 г.


снимка Bride’s factory

Остaва да намерим отговор и на големия въпрос „Какво да облека”. Деси Загорова от бутик Bride’s factory успокоява, че всички цветове и кройки са разрешени.  „Дизайнерите представят прекрасни рокли в червено, маслено зелено, тъмно синьо, сиво, жълто, а пък даже и слонова кост. Както винаги класическото черно играе основна роля, но сега е в комбинация с други материали, дантела, пайети. Моделите на балните рокли са съобразени с използвания цвят на платовете. Като основно правило може да се каже, че силен цвят се комбинира с лека, подчертаваща тялото кройка. А пък показаните в черно и сиво бални рокли са много често с прекрасно изработени корсаж  и многопластови поли”.

За да бъдем неотразими на всяко парти или бал, важно е да не забравяме да се усмихваме, защото, както казва великата Коко Шанел, „Грижата за красотата започва от сърцето и душата. Иначе никаква козметика не помага”.

 

_______________

Още по темата:

5+ предложения за коледни подаръци

Лицето говори

Красиви през лятото: Как да се погрижим за кожата, косата и ноктите в горещите дни

Зад кулисите на професионална фотосесия на bride’s factory

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации