5.7 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалокултураконцертКонцерт на Българския певчески хор към БКПО"Кирил и Методий"

Концерт на Българския певчески хор към БКПО“Кирил и Методий“

-- Реклама --
Български певчески хор към БКПО“Кирил и Методий“ с диригент маестро Божидар Абрашев

Създаден само преди две години по инициатива на БКПО“Кирил и Методий“, Българският певчески хор успя да изгради свой репертоар и да натрупа опит в изявите си пред публика.

В навечерието на светлите християнски празници той ще зарадва своите почитатели с първата си самостоятелна изява. „Нашата любов към хоровото изкуство извира от най-съкровените православни традиции, за да ни отведе към неизчерпаемата българска  фолклорна съкровищница и оттам към чуждестранния песенен репертоар на световната хорова литература“, казва художественият ръководител и диригент на хора д-р Божидар Абрашев по повод концерта, включващ български народни песни, арии и български ортодоксални песнопения. 

Освен  хора публикта ще чуе и прекрасните ни солисти Констанца Петрова и Владимир Киров.  Участие в събитието ще вземе и руското сопрано Ксения Галанова, носителка на редица престижни награди, заедно с музикантите от Камерния оркестър „Abrashev Solists“, който също за първи път ще гостува на сцената на Българския културен институт.

Концерт на Българския певчески хор към БКПО“Кирил и Методий“

КОГА: 20 ноември (вторник) 2018 г. 0т 18.30 ч.

КЪДЕ: Галерия Партер, зала 1

БКИ“Дом Витгенщайн“

Parkgasse 18

За повече информация ТУК

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации