5.2 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
Началоактуално5+ предложения за коледни подаръци

5+ предложения за коледни подаръци

-- Реклама --

Бижута, книги, керамични сувенири, пътешествия и други емоции  са само част от предложенията за коледни подаръци, за които може да разчитате на български творци и предприемачи във Виена

снимка ателие Adselini

Може и да свързваме Коледа с романтика, спокойствие и уют, но дните преди празника са истинска лудница. Списъците със задачи са дълги и изтощителни, а времето все по-малко. Едно от най-трудните неща в подготовката си остава изборът на подарък за любимите хора. Какво да е това хем оригинално, хем красиво, хем практично, хем не много скъпо нещо?

Ние имаме няколко идеи и с удоволствие ги споделяме с вас. Общото между тях е, че стоките или услугите, които предлагаме, идват от  наши сънародници, които творят или развиват бизнес във Виена.

Перлени бижута от YUNO pearls

Перлите са винаги един благодарен подарък – всяка жена, независимо от възрастта и стила й, ще им се зарадва, и те ще запазят стойността си с времето. В Yuno ще намерите модели, които се носят както ежедневно с дънки или работен костюм, така и такива подходящи за вечерна рокля.  Интересен акцент на актуалната колекция са изисканите сребърни комплекти в черно и бяло – бели перли с черни цирконии. Новата празнична колекция е вече на щанда и в най-скоро време и в онлайн магазина.

При избора на подарък може да разчитате и на съветите на собственичката на щанда Елена Павлова.

Щандът на YUNO Pearls може да намерите в Shoping Center Nord.

Красиви керамични сувенири от ателие Adselini

Уютното ателие за керамика на художничката Адриана Гълъбова вече се изпълва с коледно настроение. Красиви висулки с коледни мотиви, къщички за свещи, нежни ангелчета, усмихнати пингвинчета са само част от празничната декорация излязла изпод сръчните ръце на майсторката. Пъстри купи за плодове и ядки, различни видове свещници и кутии за бижута вече очакват своите нови собственици.

Ателие Adselini може да намерите ТУК.

Книги

Хубавата книга е класически подарък, а ако е и добре подбрана за съответния човек, тя може да остави незабравим спомен. Предлагаме Ви няколко заглавия на автори, които живеят и творят във Виена.

„Незнайните образи хорски” е най-новата книга на писателката Соня Тодорова. Сборникът с разкази е като пъстър калейдоскоп – всяка прелистeна страницата разкрива нова история, нова среща с нов герой. И всички чудатковци, които населяват книгата, са различни и неповторими в своите размисли и постъпки.

Книгата може да се поръча онлайн или да се закупи директно от авторката (с автограф, разбира се) на представянето й в БКИ”Дом Витгенщайн” на 7 декември.

„Сънище” е първата стихосбирка на художничката Ирен Филипова. Тази книга е идеалното обяснение в любов към живота – тъжен, весел, вглъбен, танцуващ. Точно за това тя е подходяща за подарък както за хора, които не се страхуват да разчупват стереотипи, така и за по-нежни души, склони да съзерцават света.

Книгата може да се поръча онлайн ТУК.

 

Боговете на града, Емил ЦеновБоговете на града” е първата книга на Емил Ценов, който работи в областта на маркетинга, стратегиите и иновациите. Тя е сборник с разкази, посветени на съвременния градски човек – забързан, амбициозен, търсещ, но и чувствителен, раним, романтичен. Типажите са изключително разнообразни – от банкови чиновници, през спортист и бижутер до съвременната Афродита, а в един от разказите главен герой се оказва асансьорът, който влиза в ролята на бог и раздава справедливост. Събраните от продажбата средства авторът дарява на деца в неравностойно положение в България.

Книгата може да се купи като книжно тяло или в електронен формат ТУК.

„Пътуване” на д-р Анелия Хохвартер е много повече от книга. Д-р Хохвартер, която живее и работи във Виена, е не само утвърден офталмолог, но и човек, отдаден на социални каузи. Желанието й да помогне на нуждаещите се я отвежда на лекарски мисии в Йемен, Етиопия, Зимбабве. Впечатленията й от Африка намират художествено описание в книгата „Пътуване“, която освен на български се продава още на немски и английски език. Това е книга с мисия, защото средствата от продажбите й ще бъдат използвани за закупуването на първия робот Локомат в България.  Уредът се използва успешно при рехабилитация на хора с частично или цялостно нарушени двигателни функции – пациенти с множествена склероза, с детска церебрална парализа, претърпели инсулт, мозъчна травма или травма от катастрофа, както и болни от Паркинсон.

Повече за кампанията “Локомат за България” може да научите ТУК

Книгата може да се закупи от  БКИ „Дом Витгенщайн“, InterVega Reisebüro и фризьорски салон  Valeryia Nikolla.

Подари преживяване

Какво по-хубаво от един емоционален подарък, от който ще останат много спомени под формата на снимки, разкази и може би приятелства. Пътешествие до желана дестинация или почивка на красиво място може да бъде прекрасна изненада за любимите хора. За да сте сигурни, че всичко ще бъде организирано с грижа за всеки детайл, обърнете се към NA-Tour Reisebüro. Нели Арабаджиева ще ви помогне в избора както на екзотична дестинация, така и на отдих в тихо и романтично място.

 

Но и във Виена можем да намерим интересни преживявания. При това гарнирани с чаша хубаво вино. Две красиви момичета – Сузана Йорданова и Славена Николова развиват концепцията Glass of Art. Нещата се случват винаги в неделя вечер в чаровно заведение. Предизвикателството е, че заставате пред бялото платно и след няколко часа с четка и боички и няколко чаши вино си тръгвате с готова картина. Не е нужна предварителна подготовка за рисуване – достатъчен е творческият заряд и желанието за нещо ново.

Ваучери за сбирките на Glass of Art може да поръчате ТУК.

Истинско преживяване са и заниманията в ателие Adselini. Там можете да месите глина, да изпечете в пещта красиво бижу, да рисувате по готовата чиния или пък да направите първите стъпки в живопистта. Адриана Гълъбова предлага индивидуални часове и уъркшопове както за деца, така и за възрастни.

Ваучер за уъркшоп или самостоятелно занимание може да вземете ТУК.

Вкусотии

За празничната вечеря, за подарък или просто да подсладим ежедневието винаги можем да разчитаме на фантастично вкусните торти и сладкиши на бутикова сладкарница Rori’s. В случай, че сте почитател на храната за мозъка – ядките, в цялото им многообразие може да ги намерите в пекарната за ядки Daria’s Nüsse или да си ги поръчате в онлайн магазина на фирмата.

Всички продукти за традиционните български ястия за коледната и новогодишна трапеза, както и български вина може да намерите в ARIWA Markt.

______________

Още по темата:

Готови ли сте за балния сезон, дами?

 

 

 

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации