За нас A4

Скъпи читатели,

Блогът на българите в Австрия Melange Bulgaren бе създаден още по времето, когато с много ентусиазъм и желание списвахме списание „Българите в Австрия”, а по-късно и А4 (виж по-долу). За съжаление, времето на хартията отмина и ние в крак със съвременните тенденции се превърнахме в електронна медия. Надяваме се, че и в този формат сме полезни на сънародниците си не само в Австрия, но и на тези в България и по света.

Melange Bulgaren не е информационен или новинарски сайт – такива има много. Големите информационни агенции ни заливат с новини денонощно.

Melangebulgaren

Melange Bulgaren е нашият блог – емоционален, търсещ, любопитен, свеж, сериозен (когато е необходимо) и усмихнат (през повечето време). Ние търсим красивите и позитивни неща в ежедневието, но не подминаваме и проблемите. Интересуваме се от политика и бизнес, но не подценяваме културата и образованието. Следим всички интересни за българската общност в Австрия събития, които предстоят да се случат и се стараем да Ви информираме навреме. Представяме Ви австрийския опит в областта на туризма, екологията, строителството, споделяме добри практики и идеи. Говорим за успеха на сънародниците ни тук като пример за вдъхновение. Пътуваме често из Австрия и България и се стараем  да Ви запознаем с интересните и красиви места, които сме видели. Срещнем ли вдъхновяващ и знаещ човек, бързаме да Ви го представим. Обичаме да празнуваме и да разказваме за празници, обичаи, исторически събития. От време на време си позволяваме коментари, оценки и анализи. Поглеждаме към законите, пазара на труда и винаги, когато е необходимо се допитваме до експерти.

И тъй като, скъпи читатели, Вашето време е ценно за нас, ние се стараем да Ви представяме материали писани специално за Вас. Е, от време на време взимаме и по нещо „назаем” от други медии (винаги спазваме правилата), но само когато преценим, че е много важно или много полезно. А и Вие сте в правото си да четете само това, което Ви харесва.

Приятели,

Няма по-типично виенско кафе от меланжа – пухкаво мляко и дълго еспресо, често плюс порция мека сметана. За предпочитане е такова кафе да се пие в приятна компания. Надяваме се, че времето прекарано с нас на чаша меланж е ползотворно за Вас.

Радваме се, когато се връщате, когато споделяте своето мнение, емоции и препоръки.

Искрено ваш, 

екипът на Melange Bulgaren

блогът на българите в Австрия

ЗА КОНТАКТИ

ГЛАВЕН РЕДАКТОР

Елица Караенева – e.karaeneva@bulgaren.org

ЗАМЕСТНИК ГЛАВЕН РЕДАКТОР

Елица Ценова – e.tsenova@bulgaren.org

Списание A4 бе единственото по рода си издание на българската общност в Австрия. Издавано на два езика – български и немски, шест пъти годишно в обем 32 страници, то шест години отразяваше културните и икономическите новини от Австрия и България, представяше архитектурните и историческите забележителности на родината ни и възможностите за туризъм, запознаваше с успели в Австрия българи, предоставяше мнението на юристи и експерти по въпроси, свързани с живота в алпийската република.