12.6 C
Виена
неделя, 28 април, 2024
spot_img
НачалоактуалноНепознатата Виена: Още една дата за разходката с екскурзовод в новия Музей...

Непознатата Виена: Още една дата за разходката с екскурзовод в новия Музей на Виена

-- Реклама --

Откритият на 6 декември 2023 изцяло обновен Музей на Виена се оказа една от причините австрийската столица отново да влезе в списъка на New York Times на водещи туристически дестинации за 2024 година.

Възможността да разгледаме богатата експозиция, разказваща историята на Виена, заедно с екскурзоводката Диана Пиперова привлече вниманието на много наши сънародници и двете предложени разходки са вече почти изцяло запълнени. За да не оставяме разочаровани нашите приятели, предлагаме още един тур на 27 януари (събота) от 14.15 ч.

_______________

Виена е сред водещите туристически дестинации за 2024 според класацията на New York Times

_______________

В началото ще Ви разкажем историята на музея, която не започва от вчера, нито с предходната сграда. С тази трудна задача отново ще се заеме нашата сладкодумна екскурзоводка Диана Пиперова. Ето какво ни споделя тя в аванс:

“Музеят пък ще ни разкаже историята на Виена – хилядолетна, вълнуваща и добре съхранена. Заедно ще се потопим в миналото на града още от праисторически времена та чак до наши дни. Ние много пъти сме го правили мислено на нашите разходки из града. Тук обаче ще ни е достатъчно да преминаваме от зала в зала и от етаж на етаж. И всичко е така добре илюстрирано с експонати, че сигурно неведнъж ще спирате с учудване и възхищение. Ще видите надвиснал над главите си автомобил, и то на най-оспорвания кмет на Виена, портрета на „жената“ в живота на Климт,  ще се запознаете с „Полди“, който е дълъг 10 метра и тежи 1,7 тона, ще познаете скулптурите на един фонтан с почти еротична история, ще разгледате катедралата „Св.Стефан“, този път с необичайната височина от пет метра и половина и тегло 600 кг, ще разберете има ли истина в това, че на върха на истинската някога е имало полумесец и…и…и…

Очакват Ви наистина много преживявания и изненади”.

снимка Christine Koblitz, Wien Museum

Заповядайте на разходка в нашата любима Виена, без да ни брули вятър и без да зъзнем в студа.

Това, в което можем да Ви уверим предварително, е че всеки ще открие „своята“ Виена – в епоха, година, събитие, кътче или спомен.

Има все още няколко свободни места за тура в 11.15 ч, на 28 януари, неделя, 2024 г. Турът в 14.15 е изцяло запълнен. Подробности ТУК.

Място на срещата – входът на музея, снимка Lisa Rastl, Wien Museum

КОГА: 27 януари, събота, 2024 г. от 14.15 ч.

КЪДЕ: Среща пред Wien Museum, Karlsplatz 8, 1040

Цената на беседата е 19 евро с включени слушалки. За студенти – 14 евро.

За деца и ученици – безплатно. При ползване на слушалки – 2 евро.

Предварително записване ТУК или на имейл diana.piperova@gmx.net и на телефон 0650 5311792.

БЕЛЕЖКА: Ако решите да се запишете чрез електронната форма ТУК, изберете часа 14.30 за разходката в 14.15. Промяната в установения час се налага заради даденото ни от Wien Museum точно време за влизане като група.

Броят на гостите в групите е ограничен до 25 човека, така че молим за предварително записване.

Маршрутът е лек и подходящ за хора за двигателни затруднения.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации