22 C
Виена
неделя, 28 април, 2024
spot_img
НачалоактуалноВиена е сред водещите туристически дестинации за 2024 според класацията на New...

Виена е сред водещите туристически дестинации за 2024 според класацията на New York Times

-- Реклама --

Дори и лично да сме уверили колко прекрасен град е Виена, включването ѝ в челните места на престижни класации винаги ни радва. Този път признанието дойде от САЩ и по-точно от всекидневника New York Times, който нареди австрийската столица сред 52 места, които трябва да се посетят през 2024 г.

От 2008 г. насам класацията 52 Places to Go вдъхновява и упътва любителите на пътувания при избора им на следваща дестинация. Тази година в престижния списък са както природни забележителности и национални паркове в Северна и Южна Америка, Австралия и Нова Зеландия, така и европейски градове като Париж, Валенсия, Солун и Виена.

__________________

Economist Intelligence Unit: И през 2023 Виена е най-добрият град за живот в света

__________________

Защо да посетите Виена според New York Times ?

В обосновката си за Виена (38-мо място) New York Times се позовава на новооткритите културни институции Wien Museum и House of Strauss. „В напълно обновения и разширен Wien Museum е представена новосъздадената и безплатна постоянна изложба „Виена. Моята история“, която впечатляващо документира историята на Виена – от римски военен лагер до най-приятния за живеене град в света днес“, пише изданието.

снимка Lisa Rastl, Wien Museum

Феновете на Йохан Щраус, композирал прочутия валс „На хубави син Дунав“, който според изданието е неофициален химн на града, могат да се разходят из залите на открития през октовмри 2023 г. Музей на фамалия Щраус.

Обърнато е специално внимание и на EuroGames – ежегодното спортно събитие за LGBTIQ общността, което ще се проведе във Виена за първи път през юли 2024 г.

За последен път Виена е обявена за едно от „52 места за посещение“ през 2014 г., а преди това през 2012 г. и 2009 г. През декември миналата година Виена беше представена като атрактивна зимна дестинация в известната поредица на „Ню Йорк Таймс“ „36 часа“.

Разходка с екскурзовод на български език във Wien Museum

Ако искате и вие да сте сред посетителите на обновения Музей на Виена, заповядайте на нашата разходка с екскурзоводката Диана Пиперова. Така експозицията ще ви „заговори“ на български език и ще научите много за миналото и настоящето на този забележителен град.

Всички детайли за разходката „Непознатата Виена: Разходка с екскурзовод в новия Музей на Виена“, която ще се проведе на 28 януари 2024 г. от 11.15 и 14.15 ще намерите ТУК.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации