8.5 C
Виена
събота, 27 април, 2024
spot_img
НачалоOбразованиеДецата от училище “Св.св.Кирил и Методий” във Виена събраха над 900 евро...

Децата от училище “Св.св.Кирил и Методий” във Виена събраха над 900 евро на благотворителния коледен базар

-- Реклама --

Коледа е магия! Коледа носи топлина, обич и надежда! Коледа събужда доброто в нас и ни прави щастливи!

В навечерието на Коледа Българското училище „Св. св. Кирил и Методий“ във Виена участва на 16-ти и 17-ти декември в Коледния базар 2023 г., организиран съвместно със Societas Bulgarica и с подкрепата на българското посолство на Република България в Австрия, с общата благотворителна кауза „БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА“. Ето какво ни разказа екипът на училището за организацията, провеждането и резултатите от това прекрасно събитие.

_______________

Коледен базар и усещане за заедност

Българският коледен базар отваря врати в центъра на Виена

_______________

На щанда на училището бяха изложени ръчно изработени от нашите деца предмети, които се продаваха на символични цени – красиви коледни картички и украшения, сътворени от нашите ученици в клуб „Традиции“ и традиционните ни Коледни работилнички, списания „Патиланци“ и най-новият лимитиран брой на списанието ни „Талантливи Патиланци“ с творби на наши ученици, отличени на международни конкурси през учебната 2022/2023 година. Не липсваше и традиционният книжен базар с множество прекрасни детски книжки. От нашия щанд можеха да се закупят още ръчно плетени играчки от Надина Куманова (6 Б клас), както и ръчно шити бебешки шапки, дарени ни за продажба от Лилия Берова. Щандът ни бе претрупан и с домашни лакомства, приготвени от всеотдайните родители. На посетителите предлагахме кафе и детски пунш.

В първия ден на събитието нашите прекрасни и таланливи ученици поздравиха гостите на базара с песента „Коледен звън“.

В неделя, 17-ти декември, базарът продължи в зелената зала на любимото българско училище с още повече сладкиши и топли напитки. С голям успех се проведе и първата  работилничка за декорация на коледни бисквитки. Бе поставена и кутия за дарения.

Благодарим специално за оказаната помощ на родителите – Полина Рускова, Марияна Янева, Мариана Енева, Радосвета Куманова, Доника Кордева, Антония Марина, които активно участваха в подготовката и успешното представяне на училището ни в тази прекрасна инициатива и съвместна изява на българската общност във Виена.

Благодарим на всички, които посетиха базара и уважиха труда на децата.

На проведения Коледен базар 2023 г. бе събрана сумата от 910 евро. Сдружението ще дари част от събраната сума (250€) на благотворителната кампания „Българската Коледа„, а с другата част ще бъде финансирана благотворителната кауза „За нашите талантливи деца“ на БУ „Св.св. Кирил и Методий“.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации