18.8 C
Виена
събота, 27 април, 2024
spot_img
НачалоактуалноБългарският коледен базар отваря врати в центъра на Виена

Българският коледен базар отваря врати в центъра на Виена

-- Реклама --

Какво по-хубаво от това предколедно българите в Австрия да се съберем, да се видим и заедно да подпомогнем една благородна кауза. Всичко това може да се случи на Българския коледен базар, който отваря врати на 16 и 17 декември в центъра на Виена (Kühnplatz 8).

Какво ни очаква

Очакват ни 14 щанда с традиционни хранителни продукти, книги, ръчно изработени шоколадови сладкиши, коледни сувенири, красиви свещи, предмети от смола, керамика. Всичко, което ще може да си купите, е изработено от сръчните ръце на наши сънародници било тук в Австрия, било в България.

Освен че ще може да намерите красиви подаръци и вкусотии, на ваше разположение ще са и експертите от Австрийските синдикати ÖGB и VIDA. Към тях може да се обръщате за консултация по социално-трудови въпроси.

На отделен щанд ще ви очаква и екипът на Societas Bulgarica, сдружението, което превърна идеята за коледен базар в реалност.

Не пропускайте и детските работилници и празничната програма на учениците от българското училище „Св.св.Кирил и Методий“, БУ „Проф.Иван Шишманов“ и на хора и танцовата група към БКПО „Кирил и Методий“.

За доброто настроение на гостите ще се грижи и небезизвестната клоунеса Titania Chaos с нейния уникален, пътуващ във времето фотоапарат.

Заедно можем повече

Идеята за коледен базар на Societas Bulgarica среща топлата подкрепа на българското посолство в лицето на посланик Десислава Найденова-Господинова. Присъединяват се и български сдружения, медии и организации. Тук са Меланж Булгарен, блог на българите в Австрия, Buchnica – българската онлайн книжарница в Австрия, Българска културно-просветна организация „Кирил и Методий“, Българският читателски клуб във Виена, Българо-австрийско училище “Св. св. Кирил и Методий” – Виена, Културно сдружение „Зора“ (Инсбрук), Спортно сдружение „Родина“ (Инсбрук), БУ „Проф.Иван Шишманов“.

Тези обединени усилия гарантират един истински празник на българския творчески дух.

Събитие с кауза

Събитието подкрепя благотворителната инициатива „Българската Коледа“ и тяхната вдъхновяваща кампания „Дари Надежда на Дете в Беда“.
За повече информация за кампанията, посетете https://www.bgkoleda.bg/tema-na-kampaniiata

И още изненади

Все още не можем да разкрием всички изненади, които са подготвили организаторите, затова следете ни, за да не пропускате!

И най-вече – елате! Нека заедно си припомним българските коледни традиции.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации