10.1 C
Виена
петък, 26 април, 2024
spot_img
НачалоМеланжТелешко в гювеч

Телешко в гювеч

-- Реклама --

Добро утро! Колко бързо премина седмицата, особено с един почивен ден в повече! Отново сме в кухнята и и ще приготвим нещо лесно и вкусно в гювеч. И така, запретвайте ръкави!

Необходими продукти:
½ – 1 кг. телешко месо (може да се замени и със свинско)
3-4 глави кромид лук или ½ кг. праз лук
½ кг. гъби
2 големи картофа
4-5 кис. краставички (средно големи)
2 дафинови листа
сол, черен и червен пипер
чубрица (по желание)
олио

Начин на приготвяне:
Нарязваме телешкото месо на хапки и запържваме леко в дълбок тиган с нагорещено олио, добавяме вода и оставяме да покъкри 20 мин. Когато водата изври, добавяме ситно нарязания лук или праз, задушаваме за няколко минутки и добавяме изчистените и едро нарязани гъби. След 5 мин. овкусяваме със сол, черен и червен пипер. Дърпаме от котлона.

Изсипваме сместа в глинен гювеч (ако нямате такъв може да заместите с дълбока тава, а вместо капак използвайте алуминиево фолио), добавяме обелените и нарязани на малки кубчета картофи, нарязаните на кръгчета кисели краставички, дафиновите листа, чубрицата и няколко зърна черен пипер. Ако сместа няма достатъчно сос, добавяме вода и малко олио. Слагаме капака на гювеча и поставяме в средата на печката. Оставяме манджата за около 1,5-2 ч. на 160С, като периодично проверяваме дали има сос и добавяме малко вода, ако е нужно.

Ароматът от кухнята ще ви подскаже дали е готова уханната гозба, а също така може да пробвате дали месото е вече крехко и сочно.

Поднесете телешкото в дълбоки чинии с домашен хляб и чаша червено вино.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации