13.5 C
Виена
понеделник, 6 май, 2024
spot_img
НачалоактуалноНабират се членове на секционните избирателни комисии за изборите на 9 юни 2024...

Набират се членове на секционните избирателни комисии за изборите на 9 юни 2024 в Австрия

-- Реклама --

Във връзка с организацията на изборния ден на 9 юни 2024 Посолството набира кандидатури за членове на СИК.

В случай, че желаете да участвате в работата на секционните избирателни комисии, можете да изпратите имейл до Посолството, не по-късно от 3 май, като посочите Вашите имена, завършено образование и специалност, предишен опит като член на СИК, телефон и имейл-адрес за контакт и кореспонденция т.г., съответно за:

  • за секциите във Виена, на адрес: politic2@embassybulgaria.at;
  • за секциите в Брегенц, Велс, Грац, Залцбург, Инсбрук, Клагенфурт, Линц на адрес: politic4@embassybulgaria.at;

________________

Подаване на заявления и избирателни секции за гласуване в Австрия на изборите на 9 юни 2024

________________

Ангажимент на членовете на СИК

Членовете на СИК ще бъдат ангажирани през целия ден на 9 юни от началото на изборния ден в 7:00 ч. до приключване на преброяването на бюлетините, оформянето на протокола и получаване на потвърждение от ЦИК за утвърден протокол. В деня преди изборите те ще трябва да се яват и за получаване на материалите за изборите и запечатването им, както и това на помещението от съответната СИК.

Съгласно ИК организациите на българските граждани може да подпомагат дейността по подготовката и организацията на изборите извън страната, осигуряват контакти с местната администрация, подходяща зала за произвеждане на изборите, избирателни кутии, паравани за гласуване, скенер, мобилен интернет и друга техника. Предвид това екипът на посолството очаква Вашите предложения и готовност за съдействие на посочените имейл адреси.

На страницата на Посолството е обособена рубрика „Избори за членове на Европейския парламент от Република България и за Народно събрание – 9 юни 2024 г.“, с цялата информация, която МВнР публикува за провеждането на изборите в чужбина https://www.mfa.bg/embassies/austria/epns2024/common

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации