18.8 C
Виена
събота, 27 април, 2024
spot_img
НачалоактуалноВеликденски красоти в Шьонбрун

Великденски красоти в Шьонбрун

-- Реклама --

Текст и снимки Алекс Ценова

Какво да се прави, разминаването между католическия и православния Великден тази година е почти месец. Великденският заек бърза да зарадва своите почитатели и вече няколко седмици щастливо се разхожда из пъстрите базари в австрийската столица.

Сред най-големите и популярни е този в двора пред двореца Шьонбрун, който отвори врати още на 16 март. До вторник, 2 април, малки и големи могат да се радват на всевъзможни кулинарни изкушения, красиви подаръци и безброй игри, забавления и концерти. Детският музей към двореца също има специална великденска програма за малките си гости.

__________________

Великденски базари и обичаи в Австрия

___________________

Голям избор от великденски подаръци

Около 70 изложители предлагат забележителен избор от ръчно изработени произведения на изкуството, традиционни великденски бижута, играчки, сувенири и различни деликатеси. Щандовете са отворени всеки ден от 10 до 18 ч. Ще намерите висококачествена керамика, пролетни венци и, разбира се, ръчно боядисани великденски яйца. Те се предлагат както с традиционна, така и със съвременна украса.

Посетителите могат да се насладят на голямо разнообразие от регионални специалитети. Предлага се всичко – от сладки изкушения като великденски бисквити и палачинки Kaiserschmarrn до солени лакомства като великденска шунка и Ostergröstl.

Безплатни забавления за малчуганите

За децата пазарът се превръща в рай за игра. Те могат да се радват на безплатните занимания с кокошката Роберта, а вратите на нейната къщичка са широко отворени. Любимата въртележка с носталгични мебели отново привлича гостите на великденския базар. На нея могат да се повозят и деца, и родители, но за целта трябва здраво да натиснат педалите, защото въртележката се задвижва само по този начин.

В събота и неделя по обяд са предвидени концерти на сцената в центъра на базара.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации