16.5 C
Виена
петък, 26 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВиенаВиена за ценители: Посещение с екскурзовод в императорската гробница (Kapuzinergruft)

Виена за ценители: Посещение с екскурзовод в императорската гробница (Kapuzinergruft)

-- Реклама --

Елате с нас, за да научим повече за историята на Хабсбургската империя и нейните владетели

Виена е великолепен град с безброй забележителности – някои световно известни, други по-непознати, но всички с вълнуваща и интересна история. С екскурзоводката Диана Пиперова обещахме наред с разходките „Непознатата Виена” да предлагаме на любопитните почитатели на австрийската столица и по-нестандартни маршрути. С инициативата „Виена за ценители” дадохме заявка от време на време да влизаме в територии не така ярко изложени на вниманието на публиката, но скрили в себе си удивителни истории, важни факти и моменти, които добавят още парчета към цветния пъзел на Виена.

Първата ни такава разходка бе из дворчетата на Старата обща болница (Altes AKH) през месец юни. Бяхме приятно изненадани от факта колко много хора проявиха любопитство и интерес да се докоснат до историята на медицината във Виена.


„Виена за ценители” ще предлага нестандартни маршрути за разходка с екскурзовод

За да не пропускате интересни събития, следете календара на Melange Bulgaren 


Започваме новата 2019 г. с покана да посетим заедно едно аристократично и потайно място. Ще се впуснем заедно в изследване на историята на Хабсбургите, в проследяване на традициите и обичаите при погребенията на короновани особи, в легендите и истините около смъртта на някои от най-известните владетели на Хабсбургската империя. Сигурно вече сте се досетили, че ви каним да посетим Императорската гробница, известна още като Kaisergruft или Kapuzinergruft. Разположена в подземията на църквата на Капуцините в първи район на Виена, тя е последен дом на членове на фамилиите на Хабсбургите и Хабсбург-Лотринген още от 1633 г. В общо девет различни помещения почиват 136 видни особи, сред които 12 императора и 19 императрици. Тук са положени императрица Мария Терезия и нейният съпруг император Франц Стефан I, известната Сиси и синът й Рудолф. Променяна през вековете, семейната гробница на Хабсбургите е и своеобразен музей на история на изкуството, представящ изключителни екземпляри на надгробни паметници и в типично бароков стил, и в стил рококо.

Елате с нас, за да научим повече за историята на Хабсбургската империя, за традициите и обичаите във фамилията и за особеностите на императорските погребения.

Ще се срещнем пред входа на музея на 13 януари 2019 г. в 11.00 ч и 14.30 ч. Neuer Markt 1.

Важно! Групата за 14.30 ч. вече е попълнена. Има места за разходката от 11.00 ч.

Тематична разходка с екскурзовод из семейната гробница на Хабсбургите (Kaisergruft)

Мястото на срещата: Входът на Kapuzinergruft на Neuer Markt 1

Цената на беседата е 12 евро (с включени слушалки), които се заплащат на място.

За студенти – 10 евро (с включени слушалки)

За деца и ученици – безплатно (при ползване на слушалки – 1 евро).

Цената на билета за музея е 7,50 евро за възрастни, 6,50 за пенсионери, деца до 19 години – безплатно.

 

Разходката е с продължителност около 1 час и 40 минути.

Според изискванията на музея групата не може да бъде по-голяма от 30 човека, затова молим за задължително предварително записване на имейл: diana.piperova@gmx.net или на телефон 0650 5311792.

Свободни места има само за разходката от 11.00 ч.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации