-0.1 C
Виена
вторник, 19 март, 2024
spot_img
НачалоМеланжКрасиви в празничната нощ

Красиви в празничната нощ

-- Реклама --

С няколко процедури можем да помогнем на лицето да възвърне своята естествена хубост

grimМесец  декември наближава и все по-често говорим за предстоящите коледни и новогодишни празници. Бързаме да допишем списъците с подаръци и трескаво мислим как, къде и с кого да прекараме празничните дни. А покрай всичко това се прокрадва притеснението дали след големия стрес от подготовката ще съумеем да изглеждаме достатъчно блестящо и неотразимо в точния момент.

Съвременната естетична медицина предлага вече разнообразни възможности за освежаване на лицето и поддържането на неговия младежки вид. „Има различни процедури, които подобряват общия тонус, изглаждат бръчки, повдигат кожата в някои области, така че лицето да се „стегне” и подмлади”, разказва д-р Люси Цалбрукнер, специалист по естетична медицина във Виена. Нейният съвет към дамите, които искат да изглеждат блестящо по време на празниците, е да започнат с разкрасителните процедури няколко седмици по-рано. „Всяко лице е индивидуално и се нуждае от своя собствена програма за поддържане. Понякога са необходими няколко последователни процедури, за да се постигне желаният ефект. При всичко случаи е добре човек да предвиди 1-2 седмици след процедурата за пълно заличаване на евентуални следи от интервенцията.”

За всички дами, които не искат да прибягват до по-сериозни инвазивни методи, специалистът препоръчва три бързи и ефикасни процедури с гарантиран ефект.

Мезотерапия

mesotherapie-Мезотерапията е освежаваща и дълбокоподхранваща процедура, при която в средния слой на кожата посредством много фини игли се инжектира специален коктейл от витамини, аминокиселини, минерали, коензими, хиалурионова киселина и др. Активните съставки достигат до необходимата дълбочина в кожата и повишават нейната еластичност и хидратация, които намаляват с възрастта или под въздействието на външни фактори. За по-видим и продължителен ефект процедурата може да бъде направена 3-4 пъти през една седмица.

Ютия

Сигурно всяка жена след определена възраст си мечтае за вълшебна ютия, с която да изглади бръчките, появили се по лицето й. Този уред вече е реалност и много жени се радват на чудесни резултати още първия път. „Ютията работи с лек галваничен ток. По време на процедурата се вкарват специални растителни серуми, а след изглаждането на проблемните зони с уреда, веднага се вижда разликата,” разяснява д-р Цалбрукнер и допълва, че тази процедура е особено подходяща, когато се търси бърз ефект.

Лифтинг без скалпел

fadenlifting-wienЛифтингът с конци е нов революционен продукт за редукция или пълно заличаване на назо-лабиалната и други дълбоки бръчки, появяващи се с възрастта, повдигане на вежди, изпъване на шия, коригиране на лицевия контур. Разградими хирургични конци с формата на рибена кост с много малки „зъбци” се вкарват под кожата, където „зъбците” се захващат здраво за меките тъкани и по този начин образуват носеща структура, която забавя стареенето на лицето. Конците се разграждат сами след 2-3 месеца, докато ефектът от повдигането трае около година-две в зависимост от начина на живот и генетична предразположеност.

Всяка от тези процедури трябва задължително да бъде изпълнена от квалифициран специалист, разполагащ с необходимата техника. Д-р Цалбрукнер е на разположение на всички дами, които искат да помогнат на лицето си да възвърне своята естествена красота. И то не само за Коледа.

 

Д-р Людмила Цалбрукнер е общопрактикуващ лекар и специалист по неоперативна естетична медицина и традиционна китайска медицина.

За контакти ТУК

 

 

Предишна статия
Следваща статия
СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации