8.5 C
Виена
събота, 27 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияКонстантин Малчев спечели първото място в състезание по италиански език в Тирол

Константин Малчев спечели първото място в състезание по италиански език в Тирол

-- Реклама --

Константин е на 19 години, роден е във Варна и от няколко години живее с родителите си в Инсбрук. Отдавна е заявил не само своя музикален талант, но и способността си да овладява чужди езици – той говори свободно пет езика.

В началото на март Константин с лекота спечели престижното състезание по италиански език “Fremdsprachenwettbewerb – Italienisch AHS” и бе отличен със свидетелство и парична награда.

________________

Константин Малчев, група RocKDiGi и творческите им проекти

________________

Конкурсът включва задачи за слушане, устен монолог, дискусия в група и финал, на който се представя кратка импровизирана сценка, ръководена от водещ. “Чувството беше неописуемо, всички слушатели острани се забавляваха, а водещият нямаше думи! Във всеки един момент на развитие на историята ми хрумваха спонтанни идеи, дори и да не бяха предвидени в сюжета на самата задача. Едно невероятно приключение!”, разказва с вълнение Константин.

Той започва да се занимава с италиански език преди 4 години, подтикван от баба и дядо си. Бързия си напредък дължи на учителката Хелене Партнер. „Благодарение на взаимната работа с ЕС, Австрия и Италия под името EUREGIO имах възможността да опозная говоримия италиански език, както и самата култура и манталитет! Накратко казано: Хиляди благодарности!”

_________________

Още по темата:

Предизборна България погледната от Инсбрук: 18-годишните Авигея и Константин готвят реферат за предстоящите на 14 ноември избори в България. Ето как виждат те българския политически пейзаж

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации