10.8 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияИрен Филипова и Илиана Лилова-Нагел със съвместна изложба във Виена

Ирен Филипова и Илиана Лилова-Нагел със съвместна изложба във Виена

-- Реклама --
Ирен Филипова, „The morning after „

Няколко смели артистични дами са решили да внесат много цвят и настроение в затегнатото ни от Ковид 19 ежедневие. Ирен Филипова и Илиана Лилова-Нагел ще представят заедно най-новите си творби в залите на Bezirksmuseum Neubau. В сърцето на един от най-артистичните райони на Виена те са решили да оставят своите платна сами да говорят за настроенията и проблемите, които ги вълнуват. И двете художнички са познати със своя провокативен художествен изказ и смелостта, с която буквално влизат в мислите и сърцето на публиката.

Провокацията в случая е още в представянето на изложбата. „Виж гласовете. Чуй картините. Излекувай сърцето”. Посланието е категорично – ние ще се погрижим за душата, но това няма да стане без твоето активно участие – ела, слушай, гледай, чувствай.

Ирен Филипова е позната в артистичните среди със своята поезия и живопис. С различни изразни средства тя търси връзката между видимите и невидими знаци в общуването между хората и сътворява свят на границата между реалността и съня, в който героите се срещат и разминават.


Ирен Филипова, поетеса: Имаме нужда не само да забавим ритъма, критично важно е да се научим да „спираме света”

Ирен Филипова с изложба-живопис в БКИ“Дом Витгенщайн“


Картините на Илиана Лилова-Нагел се отличават със своята експресивност и чувственост. Героите на нейния свят деликатно намират връзката между абстрактното и реалността, без да престават да задават въпроси в търсене на образа на душата.

За доброто настроение на вечерта ще се погрижи още една дама с ярък творчески заряд – певицата Йонка Драгоманска-Цветкова.

Графичното оформление на изложбата е дело на Диляна Зюмбюлева.

Концепцията и организацията на събитието е на Соня Тодорова и Bezirksmuseum Neubau.

Изложба Heal the heart – Ирен Филипова и Илиана Лилова-Нагел

КОГА: 3 октомври (събота) 2020 от 19.00 ч.

КЪДЕ: Bezirksmuseum Neubau, Stiftgasse 8, 1070 Виена

Във връзка с епидемиологичната обстановка, свързана с разпространението на Ковид 19, гостите на събитието ще трябва да оставят имената и имейл адрес или телефон. Тези данни ще се пазят в рамките на 28 дни с цел по-ефективно проследяване на контактни лица при евентуален случай на зараза, след което ще бъдат унищожени. Носенето на защитни маски е задължително.

Предварителна регистрация може да направите на имейл bm1070@bezirksmuseum.at

или https://www.facebook.com/events/4069744146411582

Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации