10.1 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияИрен Филипова с изложба-живопис в БКИ"Дом Витгенщайн"

Ирен Филипова с изложба-живопис в БКИ“Дом Витгенщайн“

-- Реклама --

Картините на младата художничка са обединени под заглавието „Междинна вселена“

Какво се случва на граничната бразда между световете в нас и около нас? На тази тънка линия между пространството и времето се простира междинната вселена, която хората постоянно се стремят да достигнат, за да се осъществят. Това са част от идеите, които родената в Перник художничка, претворява в картините си, изложени в галерия „Приземен етаж“ на БКИ“Дом Витгенщайн“. Изложбата ще бъде официално открита на 8 май, понеделник от 19 ч.

Освен с четката, Ирен Филипова изразява настроенията и мислите си чрез стихове. Стихосбирката й „Стихове около шамандурите“ ще излезе от печат през есента, а някои от най-вдъхновяващите творби от нея ще бъдат представени и на откриването на изложбата.

„Стиховете на Ирен привличат с изявената си характерност и тъжен чар. Те разкриват нейния проникновен вътрешен поглед и  тънка чувствителност.“, пише дългогодишният заместник главен редактор на списание „Съвременик“ Владо Минков и добавя: „Пътьом, през обикновения живот на човека, тя успява да види невидимото, което той носи и което не винаги разбира, че му трябва, за да продължи нататък. Явно тя притежава необходимите рядко срещани сетива, за да ни поведе към нашите  фобии, безнадежност и отблясък на надежда, към нашето предчувствие за светлина, обгърнато от тъга и блян. При това извън обичайните модели за наблюдение. Разбираме колко важни са чувствата ни и колко често те направляват живота ни.“

Като член на българския литературен кръжок във Виена Ирен Филипова вече представи свои творби на една от септемврийските сбирки.

Повече за Ирeн Филипова и нейното творчество може да научите ТУК

 

 

____________

Още по темата:

Българският литературен кръжок във Виена представя Ирен Филипова

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации