0.6 C
Виена
неделя, 10 декември, 2023
spot_img
НачалоAвстрияХотел "Интерконтинентал" приготвя безплатна храна за възрастни хора и медиците от болница...

Хотел „Интерконтинентал“ приготвя безплатна храна за възрастни хора и медиците от болница „Рудолфщифтунг“

-- Реклама --

Трудните времена обединяват хората и разгръщат инициативи за взаимопомощ. Виенският хотел „Интерконтинентал“ дава пример за това как дори, когато не може да работи нормално, екипът му е готов да помага.

снимка © Jürgen Beilein

Безплатна храна за възрастни хора

Възрастните хора са най-застрашени от коронавируса, затова петзвездният виенски хотел „Инетрконтинетал” в сътрудничество с други доброволци предлага безплатен обяд за 250 души.

Тъй като хотел „Интерконтинентал“ в момента е затворен, ръководството му, заедно с готвачите, решават да готвят безплатно за възрастните хора, живеещи наблизо. Към тях се присъединяват доброволци от виенския клон на Каритас, които доставят храната с коли или велосипеди по домовете на тези, които са най-застрашени от коронавируса. Възрастните хора от района трети район „Ландщрасе” могат да направят поръчка за следващия ден на страницата на инициативата или във Фейсбук до 17 часа, а храната, приготвена в хотела, е с гарантирано качество. Също така до 17 часа могат пишат и доброволци, които желаят да се включат в инициативата. Засега е планирано кампанията да продължи до 13 април, но при необходимост хотелът има готовност да удължи срока.

Полезни адреси на български фирми, специалисти, организации и институции в Австрия

Абонирайте се за безплатния месечен електронен бюлетин на Меланж Булгарен

Доставка с файтон

В благотворителната кампания се включват и виенските файтони, тъй като по време на ограничения те също загубиха работата си. Идеята е на Кристиан Герзабек от инициативата „За файтоните”. Той е приятно изненадан от популярността на кампанията сред виенчани, които сега виждат каква работа вършат файтоните. А освен това използването на файтоните като транспортни средства е добре за конете, които се нуждаят от движение. Във всеки файтон пътуват по двама души – един файтонджия и един помощник, който доставя храната до вратата на жилището. През това време файтонджията трябва да се справи с „паркирането” на файтона, което не е никак лесна работа и изисква умения. И една приятна изненада за нас, българите – един от файтонджиите, Петко Петков, е с български произход.


Коронавирус: 300 000 възрастни във Виена получават от общината ваучери за такси

Коронавирус: Община Виена раздава безплатни пакети с храна на самотни възрастни хора


снимка © Jürgen Beilein

От сряда – храна и за медицинския персонал на болница „Рудолфщифтунг” във Виена

От сряда готвачите на хотел „Интерконтинентал” ще доставят безплатна вечеря на целия медицински персонал на болница „Рудолфщифтунг”, който поема нощната смяна. Всеки ден от 8 до 30 април, включително и в събота и неделя, на медиците ще бъде доставяно топло меню, състоящо се от предястие и основно ястие. Целта на инициативата е да се благодари на хората, които са на първа линия в борбата с коронавируса . Сред лекарите в тази болница са и нашите сънароднички д-р Анелия Хохвартер ( инициатор на кампанията „Локомат за България“, която цели събирането на средстава за закупуване на уреда Локомат) и д-р Силва Иванова.

В материала е използвана информация от

Бюро за международни връзки на Община Виена в София

Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации