5.2 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияКоронавирус: 300 000 възрастни във Виена получават от общината ваучери за такси

Коронавирус: 300 000 възрастни във Виена получават от общината ваучери за такси

-- Реклама --

възрастни хора, Виена, коронавирус

 

Кризата с коронавируса засяга особено тежко възрастните хора. Освен че са най-уязвимата откъм заразяване група, те трудно се справят с поддържането на социална изолация. Затова и Община Виена не спира да обгрижва тези хора и да им предлага различни услуги, с които да облекчи ежедневието им.


Коронавирус: Община Виена раздава безплатни пакети с храна на самотни възрастни хора


За тези, които имат неотложно излизане, Общината предлага вариант да използват услугите на таксиметровите фирми.  „С раздаването на ваучери ние даваме възможност на възрастните хора да отидат до важните за тях места, използвайки такси. Така те ще избягват контактите в градския транспорт и съответно ще се намали вероятността да се заразят”, казва кметът на Виена Михаел Лудвиг.

Общината вече е разпратила писма на 300 000 виенчани на възраст над 65 години, за да ги уведоми за тази възможност. От своя страна те трябва да изберат една от предложените три таксиметрови фирми и по мейл или телефон да направят заявка. След това получават ваучер на стойност 50 евро, който е поименен.

Полезни адреси на български фирми, специалисти, организации и институции в Австрия

Абонирайте се за безплатния месечен електронен бюлетин на Меланж Булгарен

Средставата за тази инициатива идват от гласувания в четвъртък, 26 март, пакет от помощни мерки на стойност 85 млн. евро. Те трябва да  подпомогнат виенската икономика в кризисната ситуация.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации