12.9 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияКоронавирус: Община Виена раздава безплатни пакети с храна на самотни възрастни хора

Коронавирус: Община Виена раздава безплатни пакети с храна на самотни възрастни хора

-- Реклама --

Повече от 175 пакета с хранителни продукти е раздала Община Виена през изминалата седмица на възрастни хора, които живеят сами и не могат да получат помощ от близки или съседи

Кметът на Виена Михаел Лудвиг подготвя пакетите за разнасяне

Ограничителните мерки на правителството за ограничаване разпространението на коронавируса поставиха много хора в невъзможност да покриват елементарни ежедневни нужди. Особено засегнати са трудноподвижни и болни възрастните хора, които живеят сами. За тях Община Виена пусна специална телефонна линия: 01/4000-4001. Идеята на общината е да доставя директно в жилището подготвени пакети с най-необходимите хранителни продукти – колбас, сирене, ориз, консерва равиоли, мляко, тоалетна хартия. Всеки пакет е на стойност 30 евро, но нуждаещите се го получават безплатно.

До края на миналата седмица на телефонната линия са получени повече от 3 200 обаждания, съобщават от Общината. Целта на инициативата е да се помогне на тези, които са в особено тежка ситуация. В някои случаи Общината е организирала и поръчката и доставка на медикаменти, санитарни материали, пране, почистване на жилището.

С новия проект са ангажирани 25 човека, които са в непрекъснат контакт с организациите, които до този момент са осъществявали социалния патронаж над нуждаещите се хора.

_________________

Още по темата:

С 35 млн. евро Община Виена и Стопанската камара ще подпомагат малкия и среден бизнес в кризисната ситуация, породена от короновируса

Какво може и какво не може да се прави след въвеждането на драстични мерки срещу коронавируса в Австрия

Австрия: Полиция ще контролира спазването на ограниченията за излизане. Глоби за нарушителите на разпоредбите

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации