2.6 C
Виена
петък, 26 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияБроят на излекуваните от Covid-19 в Австрия продължава да нараства

Броят на излекуваните от Covid-19 в Австрия продължава да нараства

-- Реклама --

Развитието на статистиката с броя на заразените и излекуваните от Covid-19 в Австрия отново дава основания за умерен оптимизъм. Във вторник, 7 април към 15,00 ч. броят на заразените в страната е 12 519 или с 2,56% повече от предходния ден. През последните четири дни броят на заразените нараства средно с 2,41% на ден. Важен фактор е, че дните, в които случаите се удвояват вече са значително повече – в средата на март броят на заразените се удвояваше на средно 3,7 дни, а през последните седем  дни – на 21. Вече четвърти пореден ден броят на новите заразени е по-малък от този на излекуваните. По данни на Здравното министерство към 10.30 ч. броят на случаите на инфектирани с Covid-19 за последните 24 часа е 314, а излекуваните са 583. Според здравния министър това е „голям успех”.

Рудолф Аншобер апелира към населението да спазва последователно ограничителните мерки в дните около Великден (12-13 април) и да се избягва събирането на много хора на едно място, да се спазва дистанция от повече от метър. Ако статистиката продължи да следва този тренд веднага след Великден ще влязат в сила представените от правителството стъпки за постепенно отслабване на карантината. „Те ще бъдат голямо предизвикателство за  всички и от всеки един от нас зависи да продължим напред, а не да дръпнем спирачка”, казва още Рудолф Аншобер пред АРА. Австрия, заедно с Дания, е първата държава в ЕС, която вече се готви да се върне към по-нормален ритъм на живот и да даден възможност на икономиката си да заработи отново.


Коронавирус: Себастиан Курц представи плана за поетапно сваляне на ограничителните мерки. Първите стъпки влизат в сила още от 14 април

Австрия отбелязва най-голямо намаление на случаите на заразени с коронавирус сред страните в ЕС


В същото време от камарата на лекарите настояват за въвеждане на задължително носене на маски от всички лекари и здравния персонал.

Общественият транспорт във Виена с ново разписание

Заедно с постепенното отваряне на повече търговски обекти и въвеждането на задължително носене на маски в градския транспорт Wiener Linien въвежда ново разписание. Всички превозни средстава на обществения транспорт ще пътуват от 14 април на по-чести интервали и ще се движат по разписанието за почивните дни. Вече се подготвят подхдящи пиктограми, които да подсещат гражданите за задъжението им да покрият устните и носа си.

Благотворителни инициативи

В понеделник Каритас и изданието Кроне създададоха общност, която цели да подпомага хората в трудната ситуация и да ги спаси от самотата – Füreinand. Повече от 1 700 човека са се включили в различни инициативи – 160 са заявили желание да шият защитни маски, 270 деца са готови да нарисуват картички с цветя за пенсионерите в домовете за възрастни хора. На телефонната линия за самотници (05/1776-100) са се регистрирали над  1000 човека, които с удоволствие биха си поговорили с някого. За целта Caritas, Magenta Telekom и изданието Kronenzeitung са създадели специална линия, която свързва хората. Участие в инициативата са заявили и редица известни личности.

 

Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации