13.7 C
Виена
неделя, 25 септември, 2022
spot_img
Още
  НачалоМеланжРисуваща панда ще финансира фотоалбум на зоопарка в Шьонбрун

  Рисуваща панда ще финансира фотоалбум на зоопарка в Шьонбрун

  -- Реклама --
  Пнадата Янг Янг твори , снимка © Daniel Zupanc

  Открита през 1752 г.  от съпруга на Мария Терезия – император Франц I, виенската зоологическа градина е най-старата в света и не случайно често оглавява класациите за най-добър зоопарк в Европа. През 1906 г. за първи път специалисти от цял свят наблюдават тук раждането на африканско слонче под лекарски грижи. През 2003 г. тук пристига двойка панди – мъжката Лонг Хуй и женската Янг Янг. Благодарение на тях в Шьонбрун за първи път в света се ражда и бебе панда, заченато в зоологическата градина. Три години по-късно се второто бебе панда, а след него и трето.


  Зоологическата градина в Шонбрун отново е най-добрата в Европа

  Зоологическата градина във Виена е най-харесваната в Европа


  Сега пандите, които от години са сред най-големите атракции, отново привличат общественото внимание. Този път във фокуса е Янг Янг, която преди две години роди две близначета. Отскоро тя развива своя художествен талант и използвайки четка и палитра рисува малки картини, издържани в черно и бяло.

  картина на пандата Янг Янг, зоологическа градина в Шьонбрун, Виена
  Фотографът Цупанк с картина на Янг Янг

  Сега нейният талант ще бъде използван за финансиране издаването на фотоалбум, проследяващ историята на пандите във виенския зоопарк – от пристигането им през 2003 г. от Китай до днес. Идеята е картините на Янг Янг да бъдат продвани в интернет чрез сайта startnext.com като всяка от тях ще струва по 490 евро. Ако до 9 октомври бъде събрана сумата от 25 000 евро, албумът ще излезе през декември и със сигурност ще бъде добра идея за коледен подарък за малки и големи. Снимките в него ще са дело на фотографа Даниел Цупник, който е страстен любител на животните.

  По материли на Euro Comm PR

  Бюро за международни връзки на Община Виена в София

  __________________

  Пандата Фу Бао празнува първия си рожден ден

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации