33.3 C
Виена
сряда, 29 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияПандата Фу Бао празнува първия си рожден ден

  Пандата Фу Бао празнува първия си рожден ден

  -- Реклама --

  На 14-ти август малката панда ще навърши една годинка

  снимка © Jutta Kirchner
  снимка © Jutta Kirchner

  Животът на пандите във виенския зоопарк се следи редовно и всички празници в малкото семейство се отбелязват с подобаваща тържественост. Това лято един от най-известните рожденици във Виена безспорно е пандата Фу Бао. На 14 август любимецът на малки и големи посетители на зоологическата градина Шьонбрун навършва една година. За рождения му ден гледачите в зоопарка ще го изненадат със специални подаръци – купища торбички с любимите лакомства на Фу Бао, батати (сладки картофи) и моркови. Естествено той сам ще си ги отваря.

  Но и гостите на рожденика ще бъдат приятно изненадани – за всички деца, които в този ден посетят зоопарка, ще има по един плакат с пандата.

  За една година пухкавият красавец достигна цели 20 кг. Майка му Ян Ян все още го кърми и се грижи с огромна любов за него. Той обаче все по-често гризе и бамбукови листа. Фу Бао обича да се катери, да спи и да похапва бамбук, разказва директорката на зоопарка Дагмар Шратер. Всеки ден е различен. Палавникът прави това, което му се иска. И на рождения му ден гледачите ще се съобразят със следобедния му сън и в зависимост от времето за почивка ще решат кога е най-добрият момент за връчване на подаръците.

  снимка © Daniel Zupanc
  снимка © Daniel Zupanc

  След Фу Лун, роден през 2007 г. и Фу Ху (2010 г.) Фу Бао е третото бебе панда, заченато по естествен път и появило се на бял свят в зоопарка в австрийската столица. В съответствие с китайските традиции бебето бе кръстено 100 дни след раждането си. След Фу Лун (Щастливия дракон) и Фу Ху (Щастливия тигър) третата мъжка панда бе наречена Щастливия леопард. Първите месеци той прекара с майка си на закътано място и далеч от погледите на любопитни посетители, но през декември не издържа и излезе за първи път, за да огледа “жилището си”.

  (по информация на КомПрес)

  Още по темата:

  Зоологическата градина във Виена най-харесваната в Европа

   

   

   

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации