30.4 C
Виена
неделя, 26 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияЗоологическата градина във Виена е най-харесваната в Европа

  Зоологическата градина във Виена е най-харесваната в Европа

  -- Реклама --

  За втори пореден път класацията на туристическия сайт TripAdvisor постави виенската зоологическа градина в парка на двореца Шьонбрун на първо място сред атракциите в Европа.

  По материал на ПресКом

  Повече от 370 посетители на сайта са споделили и личните си впечатления от виенския зоопарк. Втори и трети в класацията са зоологическите градини в Хановер и Лайпциг.

  Зоопаркът във Виена е най-старият в света и е открит през 1752 г. по инициатива на австрийския император Франц I. В началото има само 13 клетки с животни, разположени около голям павилион за тържествена закуска. И днес посетителите могат да отпочинат в него на чаша кафе и виенски щрудел.

  На площ от 17 хектара в момента тук живеят 4 600 животни от 480 вида. Там на 23 август 2007 г. се роди първата в Европа Голяма панда. Двете възрастни панди бяха дадени назаем на виенския зоопарк от Китай през 2003 г. Големите панди са едни от най-редките видове на света и живеят само в Китай. Женските имат овулация веднъж в годината за два-три дни.

  Сред най-интересните атракции е павилионът “Борнео”, в който се поддържа влажността и температурата на дъждовната гора. В него могат да се видят на живо уникалните представители на тази екосистема.

  В следствие на ремонтни работи, зоопаркът се сдоби и с ново модерно пространство за редки видове маймуни, а в момента тече преустройство на клетката на белите мечки, които временно са „на гости” в други зоолологически градини.

   

  Снимки: © Даниел ЦупанкОписание на снимките:

  1. Пандата Фу Ху заедно с майка си
  2. Директорката на зоопарка д-р Дагмар Шратер заедно с коалата Мира Ли показва сертификата, получен от TripAdvisor

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации