12.1 C
Виена
петък, 26 април, 2024
spot_img
НачалоактуалноНа плаж и басейн във Виена

На плаж и басейн във Виена

Австрийската столица предлага много места, където да се разхладим в горещите летни дни

-- Реклама --

Лятото във Виена определено не е скучно. Австрийската столица предлага не само множество напълно безплатни културни събития, но и много комплекси с открити басейни, където човек може да поплува, да се забавлява и да събере слънчеви лъчи за зимата. Всички открити басейни предлагат отлични условия за отдих и разумни цени за цялото семейство.

Макар че почти всеки район на Виена разполага с добри възможности за плаж край басейна, нашият абсолютен фаворит е Krapfenwaldbad в 19-и район(Krapfenwaldgasse 65-73). Просторни зелени поляни с шезлонги, спортна площадка, малък ресторант, басейн за възрастни и басейн за деца са сред задължителните реквизити за такъв комплекс, но Krapfenwaldbad предлага и нещо изключително – панорамна гледка към цяла Виена. В района има и много дървета, така че посетителите могат да разчитат на сенчесто място. Най-високо разположеният комплекс разполага също с Адмов и Евин плаж.

Schafbergbad, снимка stadt-wien.at

В случай, че предпочитате да заложите на забавленията, може би Schafbergbad в 18-и район (Josef-Redl-Gasse 2) е за предпочитане. Освен чудесна гледка, тук ще намерите и най-дългата водна пързалка във Виена – цели 102 м. Басейнът с дължина 50 м също предразполага към спорт, а ресторантчето залага на пресни салати.

Ако искате да плажувате в по-аристократична атмосфера, изберете комплекса в парка на двореца Шьонбрун в 13-и район (Schlosspark) – Schönbrunnerbad. Историята му ни връща към 1838 г. и петгодишният тогава кайзер Франц Йозеф, който тук се е учил да плува. Днес комплексът предлага 50-метров, 25-метрови и детски басейни, както и wellness и фитнес зона. Ако искате да плувате под звездите – това е точното място – от юни до средата на август комплексът е отворен до 22.00 ч.

нощно къпане в Шьонбрун
Sch;nbrunnerbad, снимка schoenbrunnerbad.at

Забавление за цялото семейство ще намерите и в Laaerbergbad в 10-и район (Ludwig-von-Höhnel-Gasse 2). От кулата за скачане, през футболното и волейболно игрище до детската площадка мястото разполага с много възможности за приятно прекарване на слънчевите дни.

открит басейн във Виена
Laaerbergbad снимка wien.gv.at

Осем басейна, трамполини, три игрища за волейбол и поляна за игри с топка – това са само част от предложенията на един от най-големите коплекси във Виена – Stadionbad във втори район (Meiereistr.7). Той е разположен на площ от 165 000 кв.м и може да посрещне до 12 500 посетители на ден. Голямата атракция тук са басейните с гейзери, изкуствена буря, вълни и дюзи за масаж.

Stadionbad, снимка wienersportstaetten.at

Повече информация за откритите басейни във Виена, работно време и цени може да намерите ТУК.

Чудесни места за плаж може да намерите и край Дунава, както и в самия град.

______________

Още по темата: 

Край хубавия стар Дунав

Виенски пясъци

Виена сред топ 10 на най-хубавите градски плажове според английския вестник The Guardian

На плаж в Австрия

10 красиви езера в Австрия

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации