14.2 C
Виена
петък, 26 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВиенаФилмовият фестивал пред виенското кметство вече е открит

Филмовият фестивал пред виенското кметство вече е открит

Започна 32-то издание на филмовия фестивал на виенския площад "Ратхаусплац", който се провежда ежегодно от 1991 г. насам. В продължение на 65 дни посетителите могат да се насладят на кулинарни изкушения и музикални изпълнения с безплатен вход.

-- Реклама --

Едно от най-обичаните летни културни събития в австрийската столица – филмовият фестивал пред виенското кметство Ратхауз, бе официално открит на 2 юли. До началото на септември жителите и гостите на Виена ще могат да се насладят на богатата програма, която отново съчетава опера, класическа музика, поп и рок.

Всичко е музика

Освен първокласни опери като „Травиата“, „Кармен“, „Дон Жуан“ или „Ариадна от Наксос“ на площада пред  Ратхаусплац ще бъдат показани многобройни концертни записи на поп и рок величия като Дейвид Боуи, който тази година отбелязва своя 75-и юбилей, легендарната група Queen, Кейти Пери, U2, Coldplay, Фалко, Тина Търнър или Стинг. Класическата музика, танцът, джазът, световната музика и мюзикълът също са добре представени в тазгодишната програма.

В знак на солидарност с украинския народ тази година филмовият фестивал започна с филма „Ние подкрепяме Украйна“. През март на стадион „Ернст Хапел“ във Виена  се проведе огромен концерт в помощ на украинците, напуснали страната си заради руската агресия, който събра местни изпълнители като Bilderbuch, Wanda и много други.

Всички концерти се излъчват на екран от 300 кв.м., опънат на сградата на кметството.

Кулинарно разнообразие от цял свят на виенския площад Ратхаусплац

Филмовият фестивал, който се провежда под открито небе, е известен и с кулинарното разнообразие, което предлага на своите гости. Богатото меню на общо 22 различни ресторанта, отворени всеки ден от 11 до 24 часа, ще посрещне вкусовете и желанията на разнородната публика.

Съпътстващи събития с детски опери, джаз брънч и DJ на живо

За пръв път от две години насам в рамките на филмовия фестивал ще има и множество съпътстващи събития. Детският оперен фестивал в Ратхауспарк, който стартира едва през 2018 г., предлага на най-малките посетители оперна и класическа музикална програма всеки петък следобед. Най-голямата общност за движение във Виена – Bewegung findet Stadt – се грижи малчиганите да имат много игри и спорт по време на ваканцията.

В четвъртък, петък и събота вечер в зоната за хранене за гостите свири диджей на живо, а всяка неделя публиката на филмовия фестивал може да се наслади на джаз брънч.

Пълната програма на фестивала по дни може да намерите ТУК.

32 издание на филмовия фестивал пред Ратхауз

КОГА: 02.07-04.09.2022 (всеки ден)

Прожекциите започват след смрачаване.

Ресторантите са отворени всеки ден от 11.00 до 24.00

Вход свободен

За повече информация filmfestival-rathausplatz.at

КЪДЕ: Rathausplatz, 1010 Виена

Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации