30.4 C
Виена
неделя, 26 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияВиена сред топ 10 на най-хубавите градски плажове според английския вестник The...

  Виена сред топ 10 на най-хубавите градски плажове според английския вестник The Guardian

  -- Реклама --

  Виена предлага едни от най-хубавите градски плажове в Европа

  Donau Insel

  На плаж в града? Мисията е не само възможнa, но и много приятна. Доказват го градове като Париж, Берлин, Гьотеборг, Брюксел, а от скоро и Виена. В класацията на авторитетното английско издание The Guardian австрийската столица заема пето място, следвана от Копенхаген, Амстердам, Лондон, Хамбург и Варшава. Морски полъх и релакс жителите и гостите на града намират на зеления остров насред Дунава (Donauinsel), както и в многобройните заведения наредени край Канала (Donaukanal).

  Donauinsel е дълъг 21 км и широк 250 м. Издигнат е изкуствено в периода 1972-1988 и предлага отлични условия за забавление, спорт и почивка. Тук има както места, покрити с пясък, така и обширни тревни площи, а 250-метровият семеен плаж е почти винаги пълен. На острова има и дълги велоалеи, подходящи също за бягане, разходки или каране на ролери. Не липсват и заведения – кафенета и ресторанти, които вечер се превръщат в шумни дискотеки на открито.

  Donau1

  Тези, които предпочитат градската среда и не напускат очертанията на центъра на столицата, могат не само да заровят крака в топлия пясък, но и да поплуват в някое от заведенията, разположени по Канала. Всъщност, за разлика от повечето канали на Дунава във Виена, точно каналът, разделящ първи и втори район, не е изкуствено създаден, а е „облагороден“ ръкав на ръката. Само до преди няколко години мястото бе безлично и непривлекателно. Днес то е неизменна част от градския живот и едно от любимите места за забавление в горещите летни вечери. Donaukanal носи особено настроение – непретенциозен дизайн, много графити, студени коктейли, хубаво вино, чил музика, пясък шезлонги.

  photo Alamy
  Donaukanal photo Alamy/Guardian

  Там е коръбът-басейн, до който често отскачат в обедната почивка работещите в околните офис сгради. Там, в подножието на Urania – обсерваторията, открита лично от Франц Йосиф през 1910 г., е и Strandbar Hermann. С многобройните шезлонги, фин пясък и прекрасни коктейли, мястото отдавна е сред най-предпочитаните в града за гледане на телевизионни събития на открито. Десетки други заведения са подредени по протежението на Donaukanal. Summerstage, разположена на границата с девети район, е любимо място за концерти на алтернативни и млади групи. Цялостната атмосфера на мястото предразполага към отпускане и зареждане. И всичко това в самия център на аристократична Виена.

   

  _________________

  Още по темата:

  На плаж в Австрия

  Виенски пясъци

  Виена: 183 млн. евро харчат виенчани през лятото

   

   

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации