7.4 C
Виена
събота, 27 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияУикенд на българското кино

Уикенд на българското кино

-- Реклама --

От 4 до 6 юни благодарение на платформата ГледамБГ в Европа можем да се насладим безплатно на три български филма

Текст Бояна Никова

ГледамБГ – най-голямата платформа за легално гледане на български филми, пътува по целия свят. През месец май българите в Африка, Южна и Северна Америка вече се насладиха на своя уикенд с българско кино. Време е и за Европа от 4. до 6. юни, Австралия – 11 до 13 юни и Азия – 18 до 20 юни.

ГледамБГ на световно турне

Турнето „БГ кино на 7 континента” се осъществява от ГледамБГ, съвместно с Държавната агенция за българите в чужбина и е възможно , защото платформата вече е достъпна в целия свят.

През изминалите месеци специално за българите в Австрия за период от 24 часа бяха достъпни филмите „Доза щастие“ (2019), „Воевода“ (2017), „Стъпки в пясъка“ (2010). Всеки от нас можеше да се наслади на лентите напълно безплатно, както и на интервютата с актьорите Алексанър Алексиев, Зорница София и Иван Бърнев.


Актьорът Иван Бърнев за киното и оставените след нас „Стъпки в пясъка“

Зорница София, режисьор: Румена войвода олицетворява непримиримостта в отстояването на правдата

Александър Алексиев, актьор: Когато се отдалечиш от България, можеш да погледнеш нещата от друга перспектива


Три нови филма

Сега имаме възможността да гледаме три прекрасни български филма – “Събирач на трупове”, документалната поредица“Дворците” и “Всичко е любов” неограничено за времето между 4 и 6 юни.

Линкът за достъп към филмите е: https://gledam.bg/programs/7continents. Валиден е само за периода 4– 6 юни!

Дискусия с екипа на филма „Събирач на трупове“

На 6 юни от 18.00 ч. почитателите на киното могат да участват и в дискусия с авторите на филмите. Това е вълнуващо както за българите, които са далеч от страната ни, така и за авторите, които могат да чуят мнението им и да разберат какво ги вълнува.

Дискусията за Европа е с екипа на филма „Събирач на трупове“ (2015) с режисьор Димитър Димитров и актьорски състав Стоян Радев, Теодора Духовникова, Лидия Инджова, Михаил Билалов, Стефан Щерев.

Линк за достъп към срещата: https://gledam.us7.list-manage.com/track/click?u=aa909dff9404d41686b1ca56d&id=cca7a527fc&e=f7c967de74

Повечето филми имат субтитри на английски, което предоставя възможност на сънародниците ни да събират приятели и да ги запознават с българското изкуство. Платформата цели „да се превърне в хранилище на българското филмово и театрално изкуство, където всеки може да гледа нещо любимо законно“, казва Александър Алексиев, актьор и съосновател на ГледамБГ. Платформата се допълва с нови заглавия всеки понеделник и петък.

Седмото изкуство е неизменна част от живота ни, особено по време на пандемия. А какво по-хубаво от възможността да се насладим на филмова продукция на родния ни език?

Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации