16.2 C
Виена
петък, 26 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияЕмил и Сейнур очакват бебе за празниците

Емил и Сейнур очакват бебе за празниците

-- Реклама --

Втората им рожба ще бъде подаръкът на двамата за Коледа

Сейнур и Емил с първото им дете
снимка личен архив

Текст: Йордан Гергов

Емил и Сейнур Алекови очакват втората си рожба за Нова година. Нежната половинка на семейството има термин за 31 декември, така че не е изключено дългоочакваното бебче да изплаче точно тогава. Това ще бъде и коледният подарък за двамата под елхата.

„Момиченце ще е. Ще я кръстим Салина. А първото ни детенце се казва Аселина – в превод „вечнозелено растение“ и също „течаща вода“, обяснява Емо, на когото очевидно му е писано да бъде женски татко.

Всички на едно място

„Със съпругата ми се запознахме във Виена. Аз работя на летището от 6 години, тя тогава беше в „Анкер“. И така ни се роди първото дете“, разказва Емо. Той е от Севлиево, а жена му – от Шумен. Емил пристигнал първи в Австрия. След завършването на училище в България дошъл при родителите си, които вече били в страната. И родителите на съпругата му също са тук.

В очакване на втора рожба
снимка личен архив

Хобита

Двамата съвсем не са от интернет поколението, забито вечно в айфоните. „Обичаме да караме ски, постоянно обикаляме планински местности. Аз съм и запален по риболова“, доверява Емо. Последно хвърлял въдици с компания в комплекса Fischertraum в Нексинг, Долна Австрия. Със Сейнур не пропускат да се виждат с приятели, макар заради коронавируса срещите им да са понамалели.

Защо Австрия?

Защо са избрали чужбина, е въпрос с болезнено откровен отговор. „От България ми липсват природата и някои приятели. Но социалното положение там е лошо, лошо. Тук има сигурност и за млади, и за стари, и за местни, и за чужденци. Тук има общество, хората спазват правила и закони, никой не гледа да мине метър. Възможностите за нас и за децата ни са многократно по-големи“, разсъждава Емо. Като глава на семейството той вече е начертал план в главата си. Децата му ще завършат тук, а после може да учат и на друго място или пък да се върнат в България един ден. Важното е да ги води сърцето.

 

_____________

Още по темата:

Благой, Ковид 19 и лавандуловите полета

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации