Алое вера – сигурният път към по-качествен живот

14. юли 2020 | By | Reply More

Познато още от древността зеленото бодливо растение е известно не с красота и омайващ аромат, а с лечебните си свойства. Не случайно е наричано „медицинско растение” или „растение-чудо” – още древните гърци и римляни са знаели как да лекуват рани, изгаряния и всякакви болежки, използвайки листата му и скрития в тях гел.

Всъщност „aloe” е латинското название, наследено от арабското „alloeh”, което означава „горчив”. Явно това е препратка към тръпчивия вкус на сока на растението. Втората част на името „vera” също има латински произход и се превежда като „истински”.

Днес това име е почти неизменна съставка във всякакви козметични продукти, хранителни добавки и имуностимулатори. Алое вера играе важна роля при поддържането на здрава храносмилателна система, чиста кожа, лекуване на акне, изгаряния, възпаления. Богатото съдържание на витамини и антиоксиданти го прави ценна хранителна добавка, осигуряваща калций, калий, желязо и цинк.

Един от най-големите производители на продукти с  алое вера е германската компания LR Health and Beauty. Годишно във високотехнологичния ѝ завод се преработват над 12 000 тона листа от бодливото растение, от които се получават гелове за пиене, лосиони, хранителни добавки, козметични продукти. По време на всеки етап от производството се правят лабораторни тестове и изследвания, а изключителното качество на крайния продукт се гарантира от независимия SGS INSTITUT FRESENIUS.

Сред най-популярните продукти на фирмата са геловете за пиене. В зависимост от допълнителните съставки те облекчават различни болки, помагат за прочистването, възстановяването и укрепване на организма, както и за балансирането на имунната система. Гелът с коприва е подходящ при запушени артерии, този с праскова – срещу умора, с мед за стомашно-червни проблеми, с джинджифил, мед и лимон при храносмилателни смущения. Мултифункционалният MSM гел за тяло облекчава болки в гърба, кръста и ставите, а Active Freedom е специалистът за движението, помагайки при болежки в ставите, хрущялите и костите. LR има подходящи решения при безсъние, косопад и нужда от укрепване на косата.

Подробна информация за разнообразните продукти на  LR Health and Beauty може да получите в магазин ARIWA.

На място може да закупите или поръчате желания от вас гел за пиене, хранителна добавки или други продукти от богатия каталог на фирма LR.

Адрес: Sechshauserstr.122 в 15-и район на Виена (спирка Шьонбрун на линия U4 на метрото)

Телефон: 0699193 327 86 или 01/ 941 81 90

Електронен адрес ani_ramo@abv.bg

Фейсбук страница ТУК

В магазина за български стоки ARIWA може да намерите и студено пресовани масла на българската фирма V&M Ltd.

Студено пресованите масла на V&M – от Русе до Виена

Платено съобщение

Tags: ,

Category: Aвстрия, бизнес, Бизнес, закони и политика, здраве

Leave a Reply