3.7 C
Виена
петък, 26 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияЧетири влака на виенското метро ухаят на парфюм

Четири влака на виенското метро ухаят на парфюм

-- Реклама --

Пилотният проект на Wiener Linien ще продължи до 31 юли

парфюм във виенското метро

Качвате се във влака на метрото и освен приятната прохлада усещате свеж аромат на цитруси. Не, не става дума за фантастичен роман, а за пилотен проект на „Виенски линии” (Wiener Linien), общинското предприятие, което управлява обществения транспорт в австрийската столица. След като през януари тази година бе забранено храненето във всички влакове по всички линии, сега служителите умуват как да направят пътуването на хората през лятото още по-приятно и комфортно.

В момента общо четири влака – два по линия U1 и два по линия U6 предлагат ароматизирани вагони. Гостите могат да изпробват четири аромата – Relax, Energize, Fresh White Tea и Happy Enjoy и да гласуват онлайн за своите предпочитания. Така виенчани и гости на града могат да решат дали в бъдеще да се наслаждават на уханието на парфюм, возейки се в метрото и кой точно да бъде този аромат.


Полезни адреси на български експерти и фирми във Виена

Абонирайте се за безплатния месечен информационен бюлетин на Меланж Булгарен


„За нас е много важно нашите гости да се чувстват добре, докато пътуват. Това означава и приятен климат във вагоните. Затова и започваме този нов проект с ароматизирани вагони. Мисля, че пътниците са много въодушевени”, казва Ули Сима, която отговаря за обществения транспорт на Виена.

Четирита ухаещи влака са украсени отвън с цветни мотиви. Ароматът се разпространява из вагоните посредством охлаждащата система и ще бъде пускан на равномерни интервали, така че да не бъде прекалено силен.

Четирита аромата са обозначени с четири различни цвята:

Лилав (Relax) – успокояващ аромат;

Зелен (Energize) – освежаващ аромат;

Оранжев (Fresh White Tea) – свеж аромат на цитруси

Роза (Happy Enjoy) – аромат на роза, носещ позитивно настроение;

Желаещите могат да гласуват до 31 юли и след това, възоснова на резултатите, ръководството на Wiener Linien ще реши дали да въведе ароматизираните вагони през следващото лято.

Ако искате и вие да дадете своя глас, гласувайте ТУК

______________

Още по темата:

Храненето във всички линии на виенското метро вече е забранено

Безплатни дезодоранти за по-приятно пътуване във виенското метро

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации