EVN, Raiffeisenbank и други австрийски фирми с представителства в България набират кадри сред българите в Австрия

12. декември 2017 | By | Reply More

 

Имате подходящо образование, говорите немски и търсите възможности за кариерно развитие в България? Регистрирайте се за участие в Кариерен форум „Австрийските фирми в България като работодател” и се срещнете с представители на EVN, Raiffeisenbank, Mondi, Palfinger, Pendl&Piswanger, Jöbstl, Schenker  и други.

Събитието се организира от Стопанската камара на Австрия съвместно със Службата по трудови и социални въпроси към Посолството на Република България във Виена. Целта е австрийски работодатели, развиващи дейност в България, да информират българи с опит в чужбина, вкл. студенти, за кариерните възможности в родината им.

Във форума ще вземе участие търговският съветник в посолството на Австрия в София Улрике Щрака, която ще запознае присъстващите с развитието на търговско-икономическите отношения между двете държави. Заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова ще представи актуална информация за пазара на труда в България.

Участниците ще имат възможност за личен разговор с работодателите, с представители на Стопанската камара на Австрия, както и с представители на българските институции. Получавайки информация от различни гледни точки, всеки, който обмисля реализация в България, ще може да направи информиран избор.

 Кариерен форум „Австрийските фирми в България като работодател“

 КОГА: Четвъртък, 25.01.2018 от 9.00 до 13.00 ч.
КЪДЕ: Wirtschaftskammer Österreich | Saal 1 und 2 | Wiedner Hauptstraße 63 | 1040 Wien

Участието е безплатно.

Форумът е част от инициативите на Министерство на труда и социалната политика и Посолството на Република България във Виена да поддържат постоянна комуникация с българските общности в чужбина и да ги държат информирани за възможностите, които биха имали за реализация в България.
Събитието ще се проведе на немски език. 

Програма можете да видите ТУК

NB! Формуляр за регистрация можете да изтеглите ТУК

Следете информацията за събитието във Фейсбук ТУК

 

 

 

 

 

 

 

 

Category: Aвстрия, Oбразование, бизнес, Бизнес, закони и политика, България, Виена, икономика, пазар на труда, работа, студент

Leave a Reply