3.7 C
Виена
петък, 26 април, 2024
spot_img
НачалоБългарияПоли Генова е на финал на Евровизия! Как да я подкрепим от...

Поли Генова е на финал на Евровизия! Как да я подкрепим от Австрия?

-- Реклама --

С песента „Ако любовта беше престъпление“ на Поли Генова България е на финал на международния конкурс Евровизия

poli-genova

Българската участничка Поли Генова се пребори със силната конкуренция на втория полуфинал и е сред 10-те изпълнители, които ще се състезават на финала на конкурса в събота, 14 май. Тогава на сцената в Стокхолм ще излязат 26 държави, сред тях – и нашето момиче, за да представи отново България на най-гледаното европейско музикално шоу. Ето и песната, с която Поли Генова достигна до финала:

Представителката на Австрия Зои, която участваше в първия полуфинал, също се класира за финала с френската песен „Loin d’ici“.

Продуцентите на шоуто вече определиха реда, в който финалистите ще пеят на финала. Поли Генова ще излезе на сцената под номер осем. На 14 май подред ще излязат да пеят представителите на Белгия, Чехия, Холандия, Азербайджан, Унгария, Италия, Израел, България, Швеция, Германия, Франция, Полша, Австралия, Кипър, Сърбия, Литва, Хърватия, Русия, Испания, Латвия, Украйна, Малта, Грузия, Австрия, Великобритания и Армения.

Промени в регламента

В тазгодишното издание на Евровизията участват рекорден брой държави – 43. За първи път от 40 години насам организаторите направиха значителни промени в правилата, включително и по отношение на гласуването. Досега резултатът от зрителския вот и оценката на журито бяха представяни сборувано, като половината от резултата идваше от журито, а другата половина от оценката на зрителите. Сега всичко е поотделно. Според новите правила на финалното шоу първо ще бъде обявявана оценката на журито (от 1 до 12) и след това резултатът от вота на зрителите с SMS, започвайки от последното място. Така победителят ще стане известен на самия финал. Организаторите смятат, че така интригата ще е до последната минута.

Как да подкрепим Поли на финала?

Според новия регламент Австрия не можеше да гласува за който и да било от участниците на полуфиналите. За финала ситуацията е различна. Сега вече българите, живеещи в Австрия, можем да подкрепим нашето момиче като гласуваме чрез SMS за нейната песен. За целта трябва да следим прякото излъчване на конкурса по местната телевизия ORF 1 в събота, 14 май от 21 ч. Можем да изпратим SMS на номера, изписан на екрана. Гласуването започва след изпълнението на последната от 26-те песни финалисти и трае точно 15 минути. Изпратените след изтичане на времето съобщения, не се зачитат.

Повече за гласуването от чужбина може да научите ТУК.

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации