14.3 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВиенската филхармония с "Концерт в лятна нощ" в парка на двореца Шьонбрун

Виенската филхармония с „Концерт в лятна нощ“ в парка на двореца Шьонбрун

-- Реклама --

За първи път концертът ще бъде предаван и в Лондон, Букурещ, Мадрид и Монца

снимка Richard Schuster
снимка Richard Schuster

В края на май паркът на двореца Шьонбрун отново ще се превърне в сцена за световноизвестната Виенската филхармония. Истински празник очаква почитателите на класическата музика, които за 12-ти път ще могат да се насладят на изпълненията на оркестъра директно под звездното небе. Въпреки че музикалното събитие се предава и по телевизията, всяка година то събира повече от 100 000 зрители. Те намират импровизирани места из алеите и поляните на парка.

Диригент на „Концерт в лятна нощ“ ще бъде руснакът Семьон Бичков, а за солисти са поканени сестрите Катя и Мариел Лабек. Програмата на концерта е посветена на френските композитори от 19 и 20 век – Bизе, Берлиоз, Равел.

За първи път в рамките на „Концерт в лятна нощ“ ще бъдат представени и носителите на награди от младежкия конкурс BePhilharmonica.

Концертите на открито в парка на двореца Шьонбрун, който е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО, се провеждат от 2004 г. Те са своеобразен подарък от страна музикантите от Виенската филхармония за гражданите и гостите на Виена.

Виенската филхармония представя: „Концерт в лятна нощ“

Кога: 26 май 2016 (четвътък) от 20.30 ч.

Къде: парка на двореца Шьонбрун, пред фонтана на Нептун

вход свободен

За повече информация ТУК

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации