22 C
Виена
неделя, 28 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВиенаМеждународен ден на екскурзовода: Безплатна обзорна разходка с Диана Пиперова из Фаворитен

Международен ден на екскурзовода: Безплатна обзорна разходка с Диана Пиперова из Фаворитен

-- Реклама --

Всяка година от 1989 г. насам около 21 февруари Съюзът на екскурзоводите във Виена отблязва Международния ден на екскурзовода. Това е денят, в който хората, които познават не само историята на Виена, но и духът на този великолепен град, предлагат множество безплатни обиколки и лекции. Целта е не само да покажат отново на широката публика забележителностите на австрийската столица, но и да ни убедят в тяхната компетентност и познания. На този ден поздравяваме тези, които със своя труд, страст и знания ни дават възможност да опознаем града отвъд видимата красота на дворците и музеите.

През 2024 година най-населеният район на Виена – Фаворитен празнува своята 150-годишнина. Това е достатъчен повод тазгодишният „Световен ден на екскурзовода“ да бъде посветен на 10-и район.

С историята му на български език ще ни запознае екскурзоводката Диана Пиперова. За поредна година тя предлага на своите сънародници безплатни обиколки по определените от Съюза на екскурзоводите маршрути и представя своята професия. „Фаворитен“ е познат на повечето от нас и въпреки това съм сигурна, че дори и живеещите в него ще останат изненадани от богатството на историята и многообразието на архитектурата му“, обещава ни тя.

КОГА: 25-ти февруари, от 11.00 и 14.00 часа.

КЪДЕ: сборен пункт – Магистрата на 10 район, Гудрунщрасе 128-130, 1100 Виена.

Разходките са безплатни и не е необходима предварителна регистрация.

Предишна статия
Следваща статия
СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации