12.5 C
Виена
неделя, 28 април, 2024
spot_img
НачалоБългарияЧетири различни певчески хорове и ансамбли излизат заедно на сцената в изпълнение...

Четири различни певчески хорове и ансамбли излизат заедно на сцената в изпълнение на български народни песни

Концертът събира на една сцена хор „Китка“ с диригент Нина Василева-Занешев и Мария Топева, хор „Ягода“ с ръководител Йонка Драгоманска, ансамбъл „Глас“ с ръководител Наташа Миркович и хор „Българска музикална палитра“ към БКПО „Кирил и Методий“ с ръководител Констанца Петрова. Ще се включат като гости-изпълнители и ученицие от българското училище „Св.св.Кирил и Методий“ във Виена.

-- Реклама --

Четири различни певчески формации всяка със свой индивидуален стил и репертоар ше излязат на сцената, за да покажат красотата на българското многогласно пеене.

Концертът на хор „Китка“ с диригент Нина Василева-Занешев и Мария Топева, хор „Ягода“ с ръководител Йонка Драгоманска, ансамбъл „Глас“ с ръководител Наташа Миркович и хор „Българска музикална палитра“ към БКПО „Кирил и Методий“ с ръководител Констанца Петрова дава възможността да чуем известни аранжименти на български народни песни, изпълнени по различен начин от четири различни хора с българско участие.

______________

Сънародничката ни във Виена Йонка Драгоманска: Австрийците приемат българската народна музика с много възхита

Хор „Китка“ спечели сребърно отличие на Международния хоров фестивал на мира във Виена

БКПО „Кирил и Методий” – духовно пространство за изява на творческия пламък на българина

_______________

Събитието слага точка на напрегнатата работна седмица на вокалния педагог, композитор, певец и гайдар Николай Балабанов във Виена. От 22 до 27 януари той ще проведе уъркшоп по хорово пеене на многогласни аранжименти на български фолклорни и авторски песни. Николай Балабанов е композитор, диригент, вокален педагог, музикант, певец и деен общественик от град Пещера, Пазарджишка област. Работи в сферата на културата в родния си град и като художествен ръководител, преподавател по народно пеене, гайда и камерна музика, диригент на народен хор и не на последно място е познат като гайдар, вълшебник с този инструмент.

Концерт на хор „Китка“, хор „Ягода“, ансамбъл „Глас“ и хор „Българска музикална палитра“ към БКПО „Кирил и Методий“

КОГА: НА 27.01.24, събота, от 18.30ч

КЪДЕ: Yamaha Musikschule, 1100 Schleiergasse 20

Вход: всеки може да дари сума по избор

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации