14 C
Виена
понеделник, 29 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВ замък или край езеро? Няколко романтични коледни базара в Австрия

В замък или край езеро? Няколко романтични коледни базара в Австрия

-- Реклама --

Пъстри, романтични, ухаещи на печени кестени и пунш коледните базари в Австрия са част от задължителната предколедна програма. В центъра на всички по-големи градове, най-често на площад, са подредени дървени къщички, а местни майстори предлагат красиви сувенири и кулинарни лакомства. Но извън Виена, Линц, Залцбург, Грац, Инсбурк, Клагенфурт, Айзенщат, Брегенц също има коледни базари, които привличат многобройни гости с артистични декори и автентична програма. Обикновено те са отворени само в почивните дни и предлагат богато разнообразие от сувенири и празнични изненади. Някои се разполагат в залите и градините на пищни барокови замъци, други използват планините за впечатляващи кулиси, а трети навлизат във водите на някое езеро.

Коледен базар в замъка Хоф (Schloss Hof)

снимка SKB_Astrid Kniel

Замъкът, в който са оттеквали стъпките на принц Евгений Савойски и Мария Терезия, е известен и с красивите си барокови градини. Именно на тази историческа сцена се простира и коледният базар със своите повече от 80 щанда. Там ще намерите ръчно изработени сувенири, местни кулинарни специалитети и забавления. Проверете предварително програмата, за да посетите и някой от празничните концерти или да заведете децата на театър. Тук малчуганите могат да пояздат пони, да се повозят на въртележка или на влакче.

КЪДЕ: Schloss Hof, 2294 Schloßhof 1, Niederösterreich

Работно време: 19.11. und 20.11., 26.11. und 27.11., 3.12. und 4.12., 8.12. bis 11.12., 17.12. und 18.12.2022, 10:00 bis 19:00 Uhr

Вход: възрастни € 8,00 / деца (618 Jahre) € 3,50

За повече информация ТУК.

Коледен базар в замъка Розенбург

Един от най-очарователните коледни базари в Долна Австрия е в замъка Розенбург. В два последователни уикенда може да се насладите на романтични концерти или уютни четения пред камината. В залите на двореца може да погледате на живо как се създават някои от красивите уникални художествени творби, които след това може да закупите. По-смелите могат да гледат шоу с хищни птици.

КЪДЕ: Renaissanceschloss Rosenburg, Rosenburg 1, 3573, Waldviertel

Работно време: 2. – 3. Декември и 8. – 10. Декември от 11.00 до 18.00 ч.

Вход: 8 евро за възрастни, 4 евро за деца

За повече информация ТУК.

Коледен базар в замъка Халбтурн (Schloss Halbturn)

През 1540 г. в него се настанява бягащата от турците унгарска кралица Мария. През 1711 г. той е преустроен от видния архитект Лукас фон Вилдебрад в разкошна барокова резиденция за кайзер Карл VI. Замъкът Халбтурн винаги е бил свързан със съдбата на принцове и принцеси, барони и ерцхерцози.  Днес той впечатлява с историческото си и културно наследство.  

снимка © schlosshalbturn.com

Не случайно коледният базар тук е сред най-красивите в Бургенланд.  Гостите могат да се разходят в пищните барокови зали и градините, да намерят уникални подаръци и да опитат вкусни регионални ястия. Не пропускайте да посетите и някой от концертите, които задължително се провеждат там по време на коледните базари.

КЪДЕ: Schloss Halbturn Parkstraße 4 A-7131 Halbturn

Кога: 8,9, 10 декември и 16-17 декември от 13 до 19.00 ч.
Вход свободен

За повече информация ТУК

____________

Коледните базари във Виена – какво знаем и какво не знаем за тях

____________

Коледен базар на Волфгангзее

Един от най-романтичните и живописни коледни базари в Австрия, който тази година ще отбележи своята 20 годишнина, е край Волфгангзее.

Символ на коледните празници там е 16-метровият фенер, който плава в езерото, и свещите около него. Разходката с лодка е неповторимо романтично преживяване и позволява да се посетят базарите в селцата Санкт Гилген, Щробъл и Санкт Волфганг. Разположени живописно между планините на Залцкамергут и езерото, те пленяват с идиличната атмосфера, съхранила духа на коледните традиции.

Ако разполагате с повече време може да се качите с влакче и високо в планината, за да се насладите на снежните гледки.

Кога: от 17 ноември до 23 декември (четвъртък, петък, събота и неделя)

Подробности за работното време ТУК

 
СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации