18.8 C
Виена
събота, 27 април, 2024
spot_img
НачалоБизнес, закони и политикабизнесГеорги Русев, финансов консултант: В последните години Северен Кипър се нарежда сред...

Георги Русев, финансов консултант: В последните години Северен Кипър се нарежда сред най-атрактивните дестинации за инвестиции във ваканционен имот

Георги Русев е на 46 години, управляващ съдружник и съсобственик в Partners Consulting Ltd, експерт с дългогодишен опит в сферата на директните продажби, финансовото и инвестиционно консултиране. Той има зад гърба си десетки успешни сделки и доволни клиенти. На 13 ноември Георги Русев ще бъде гост-лектор във Виена и ще представи възможностите за инвестиции в Северен Кипър.

-- Реклама --

Г-н Русев, от няколко години Вие живеете в Северен Кипър. Какво Ви заведе там?

Аз съм семеен и имам четири деца. От три години живея в Северен Кипър и трябва да кажа, че цялото ми семейство се чувства тук прекрасно. Климатът е превъзходен и се наслаждаваме на дълъг плажен сезон, храната е натурална и изключително вкусна, има чудесни възможности за образование на децата. 20 университета и над 100 000 студенти годишно гарантират също активен социален живот за младежите.

Тук ме доведе бизнесът. Аз съм съдружник и съсобственик в Partners Consulting Ltd – фирма, която притежава ексклузивните права на водещата строителна фирма Dövec за България, Словения, Сърбия и  Австрия. Тя е семейна компания със стабилен и непрекъснато нарастващ бизнес, която в последните години се нарежда сред трите най-големи данъкоплатци в Северен Кипър.

Нашият опит и стратегия в света на недвижимите имоти и финансовите инвестиции бързо ни изведоха напред и още през 2022 година Partners Consulting Ltd бе номер едно по брой осъществени сделки.

Разкажете ни повече за Вашия бизнес.

Partners Consulting Ltd е иновативна консултантска компания, чиято цел е да предостави на своите клиенти разнообразни възможности за печеливши инвестиции, консултации за по-ефективно управление на личните финанси и разработване на цялостни инвестиционни стратегии. В центъра на нашето портфолио са атрактивни имоти в Средиземноморието и по-специално в Република Северен Кипър, която в последните години привлича все повече инвеститори.

Желаещите могат да закупят имота и да печелят, отдавайки го под наем, запазвайки евентуално възможността и те да го ползват в определен период от годината. Друга опция е да реализират печалба от разликата в цената на имота в началната фаза на проекта и след пускането му в експлоатация. Все повече хора искат след пенсионирането си да дойдат да живеят тук, наслаждавайки се на слънце, пясъчни плажове, спокоен и евтин живот и купуват имоти за себе си.

Какво прави Република Северен Кипър атрактивна за инвестиции страна?

Водеща причина за мнозина инвеститори в момента са по-ниските цени на имотите спрямо останалите части на Средиземноморието, да не споменаваме Европа. Говорим за висококачествено ново строителство, модерни и функционални плажни имоти, разположени в красив ландшаф.

Страната не е част от Европейския съюз и това носи редица предимства по отношение на данъчните тежести и някои административни процедури. В същото време тук животът е значително по-евтин в сравнение с останалите европейски страни и позволява по-висок стандарт с по-малко пари. Това се оценява особено от тези, които искат да прекарат годините в пенсия на спокойно и слънчево място. Не случайно Северен Кипър се  нарежда сред най-атрактивните страни за пенсионери.

Важен фактор, когато говорим за инвестиции, е и високият процент възвръщаемост – ако в Европа той е 2-3%, в Северен Кипър е 5-6% годишно, а при умно разпределение на средствата, може да се достигне и 10%. Като прибавим и факта, че цените на имотите непрекъснато се повишават, говорим за една добра инвестиция в бъдещето.

Взимайки предвид всички тези фактори още през 2021 г. списание Forbes класира Северен Кипър на първо място като най-атрактивна дестинация за инвестиция във ваканционен имот.

______________

Инвестиции и лайфстайл на Средиземно море. Открийте Северен Кипър.

______________

Има ли проблеми с правния статут на страната?

Тези, които познават ситуацията по-отблизо и лично са били на място, знаят колко спокойно и уютно място е Северен Кипър. Тя е самостоятелна държава с автономно политическо управление със собствено правителство, парламент и президент, които се избират както навсякъде по света. Северен Кипър не е част от Турция и тук не важат турските закони. Тъй като в миналото страната е била британска колония, правната система е устроена по англо-саксонския модел. Банковата система дава пълна конфиденциалност и сигурност на авоарите, а данъците са ниски, особено в сравнение с тези, на които сме свикнали в Европа. Според официалната статистика Северен Кипър е държавата с най-ниска престъпност за държави с население до 5 милиона.

На 13 ноември ще бъдете във Виена, за да представите последните проекти на Partners Consulting Ltd. Какво очаквате от тази среща?

Идвам, за да представим на българите, интересуващи се от инвестиции, нашата фирма, проектите, по които работим, възможностите за инвестиции, които предлагаме. Идвам, защото за нас личният контакт е изключително важен. Искам да си поговорим, да споделя моя опит, да отговоря на въпросите им, да ги поканя да дойдат на място в Северен Кипър и да се потопят в местната атмосфера. Ние не сме стандартни брокери на недвижими имоти, а предлагаме цялостно консултиране на финансовите инвестиции. Клиентите ни се превръщат в наши дългосрочни партньори, тъй като предлагаме обслужване във всички сектори на място.

В нашата работа най-важният фактор е доверието, а то се гради в индивидуалното общуване, затова държим да се срещаме лично с хората, които проявяват интерес към нашата работа.

ПР материал

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации