14 C
Виена
събота, 27 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияАвстрия: От 2024 всички навършили 18 години младежи ще получават безплатен KlimaTicket

Австрия: От 2024 всички навършили 18 години младежи ще получават безплатен KlimaTicket

-- Реклама --

От 2024 г. нататък младите хора в Австрия ще получават подарък за 18-я си рожден ден така наречения „климатичен билет„. С него младежите ще могат да пътуват безплатно с обществения транспорт на територията на цяла Австрия в продължение на една година. Те трябва да изберат кога точно да се възползват от тази възможност до навършване на 21 години.

Правителството е включило тази мярка в новия бюджет като е заделила сумата от 120 млн. евро годишно.

Стимул за младите

Целта на тази инициатива е да се насърчат още повече хора да използват обществения транспорт, който е бърз, удобен, екологичен и достъпен. Министърката на опазването на климата Леонор Гевеслер заяви в съобщение за пресата: „С безплатния KlimaTicket даваме на младите хора късче свобода. Това се случва в етап от живота им, в който трябва да се вземат всякакви решения и в който се формира и отношението им към на мобилността. Ще бъда много щастлива съм, ако след като вече са се уверили в предимствата на обществения транспорт, повече млади хора решат и за вбъдеще да използват тази екологична и щадяща климата възможност за пътуване.

______________

Австрия: Още през септември започва изплащането на 500 евро бонус за климата

______________

Един билет за цяла Австрия

Klimaticket е годишен билет за почти всички видове обществен транспорт в Австрия. С него пътниците могат да пътуват в цялата страна за три евро на ден – общо 1095 евро на година. Пътуващите на възраст до 25 години включително и над 65 години, както и хората с увреждания плащат 821 евро. В момента около 245 000 души притежават климатичен билет за Австрия. Предлагат се и регионални климатични билети.

Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации