19.5 C
Виена
сряда, 27 септември, 2023
spot_img
НачалоAвстрияАвстрийски гражданин е заловен с 145 кг. марихуана в България

Австрийски гражданин е заловен с 145 кг. марихуана в България

-- Реклама --

145.11 кг марихуана в товарен автомобил са открили при съвместна проверка митнически служители и гранични полицаи на ГКПП Капитан Андреево. Това съобщават от пресцентъра на Главна агенция „Митници“ и австрийската преса.

На 10.08.2023 г. на пункта в посока към Република Турция на трасе „Изходящи товарни автомобили“  пристига влекач с полуремарке с румънска регистрация. Шофьорът- австрийски гражданин от турски произход, представя пред митническите служители редовни документи за превозваната стока – прахообразни препарати за химическата промишленост от Западна Европа през България за Турция. По искане на  ГД „Гранична полиция“, в която бил постъпил сигнал за незаконен превоз, камионът е отклонен за извършване на щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура.

При последвалия физически контрол в товарното помещение зад палетите с декларираната стока, митническите служители са открили 5 сака и 9 кашона, съдържащи общо 135 полиетиленови плика със суха тревиста маса. Направен е полеви наркотест, който показва реакция на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 145.11 кг на стойност 2 321 760 лева. При личен преглед на водача, в чантата му, са открити и 2.40 грама хашиш на стойност 90 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура- Хасково.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации