9.2 C
Виена
вторник, 19 март, 2024
spot_img
НачалоБългарияОтличеният с над 100 международни награди филм „Шибил” гостува във Виена на...

Отличеният с над 100 международни награди филм „Шибил” гостува във Виена на 2 април

-- Реклама --

Красивата история за невъзможната любов от разказа на Йордан Йовков „Шибил” намира нов прочит в кинотворбата на режисьора Никола Бозаджиев. Лентата ни пренася във втората половина на 19 век, когато централната османска власт по българските земи започва да отслабва. За главата на непокорния Шибил е обявена награда. Любовта му към дъщерята на богатия търговец Велико Кехая Рада ще се окаже фатална за живота му. Историята е разказана от необичайна гледна точка – превъплътената душа на главния герой – неговия кон. Филмът изследва сетивността и душата на човек, отправяйки универсални послания за любов и хармония. Участват предимно млади актьори, които тепърва започват своя път в киното.

„Шибил” е първият пълнометражен филм на режисьора Никола Бозаджиев, който е само на 19 години, когато започва работата по проекта. На 21 вече е спечелил 136 международни награди в 19 различни категории в 49 държави.

Освен че търси нов прочит на класическия разказ на Йовков, филмът има и друга мисия. Той е пилотният проект на фондация „Първа клапа”, която подпомага млади творци в киното. Всички приходи от излъчването му отиват за осъществяването на следващите проекти на амбициозните артисти.

Филмът пристига във Виена по инициатива на д-р Александър Александров с подкрепата на Австрийско-българското сдружение.

Може да го гледате на 2 април от 13.00 ч в кино CineCenter, Fleischmarkt 6, 1010 Виена. Специален гост на събитието ще бъде режисьорът Никола Бозаджиев.

Билети могат да се закупят на място половин час преди прожекцията.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации