-0.1 C
Виена
вторник, 19 март, 2024
spot_img
НачалоактуалноСписание Time нареди Виена сред 50-те най-забележителни места на света

Списание Time нареди Виена сред 50-те най-забележителни места на света

-- Реклама --

От 2018 г. насам американското списание Time прави списък с 50 най-забележителни места в света. Тази година, освен национални паркове, острови или световни метрополии, списанието за първи път отличава и Виена като „класически, но модернизиран град“.

Своя избор журналистите обосновават с практиките на Виена за устойчиво развитие, които не веднъж нареждат града на първо място в света по качество на живот.

Високо са оценени удобствата, които австрийската столица предлага за велосипедисти и пешеходци, добре развитата система на обществения транспорт, многото зелени площи и новият квартал Aspern като най-големия проект за градско развитие в Европа.

____________________

Асперн на езерото

Зелени жилища за устойчиво живеенеКак на практика във Виена се реализират европейските стандарти за зелено строителство разказва арх.Евгени Гергински, който участва в проектирането на един от най-иновативните жилищни комплекси в австрийската столица – Village im Dritten

____________________

„Докато Виена се стреми към целта си за въглеродна неутралност до 2040 г., градът полага основите на бъдеще без автомобили”, пише изданието. „През 2023 г. австрийската столица ще добави още велосипедни алеи към своята над 1000-километрова велосипедна мрежа. Първата „велосипедна магистрала“ във Виена ще бъде почти завършена през 2023 г. и ще свързва центъра на града с изпълнения с паркове 22-ри район. В този бързоразвиващ се квартал се намира един от най-големите проекти за градско развитие в Европа – Асперн Зеещадт – интелигентен град в града, в който повечето улици са кръстени на жени, а 80% от жителите се придвижват с велосипед, пеша или с обществен транспорт. За да отговори на търсенето, през 2022 г. стартира нова система за отдаване на велосипеди под наем, WienMobil Rad, с 240 (и все повече) локации”.

___________________

Виена остава най-добрия град за живот и според класацията на Economist Intelligence Unit (EIU)

__________________

Подчертани са и многото културни акценти, свързани със 150-годишнината на Световното изложение във Виена, както и висококачествените нови попълнения в хотелиерството и  гастрономията.

„Фактът, че сега Виена е отличена и от известното американско списание Time заради въведените практики за устойчивост, е вода в нашите мелници“, казва директорът по туризма Норберт Кетнер.

Устойчивото управление в екологично, икономическо и социално измерение е съществена основа за вземане на решения и водещ принцип за развитието на Виена към успешно бъдеще, в което градът функционира в хармония с околната среда – а не за нейна сметка.

„За пореден път международният поглед към Виена демонстрира особено добре истинските постижения на града по въпросите на устойчивото развитие“, казва шефът на туристическия сектор

Списание „Тайм“ е основано през 1923 г. и достига до над 50 милиона абонати по целия свят. То е вече четвъртата реномирана медия, която класира Виена сред най-добрите туристически дестинации в света през 2023 г. Съвсем наскоро международните туристически медии Condé Nast Travele“, Travel + Leisure и Town and Country посочиха Виена като една от най-добрите туристически дестинации за 2023 г. в света.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации