10.1 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияФилмът „Рогът на изобилието” на Ани Антонова и Димитър Овчаров с престижна...

Филмът „Рогът на изобилието” на Ани Антонова и Димитър Овчаров с престижна международна награда във Виена

Филмът е отличен с наградата на публиката на Австрийската панорама на международния анимационен фестивал Tricky Women/Tricky Realities 2023 във Виена

-- Реклама --

Tricky women e първият и засега единствен фестивал за анимационни филми, посветен изключително на анимация, създадена от жени. Една от основните му цели е да популяризира анимационния филм като вид изкуство и да го направи достъпен за по-широка публика.

Тазгодишното издание на фестивала се проведе от 8 до 12 март във Виена и донесе радостната новина, че новият филм на тандема Ани Антонова и Димитър Овчаров „Рогът на изобилието” е спечелил наградата на публиката. Двамата са и режисьори, и сценаристи на късометражната лента, в чието създаване участват още Симон Тодоров (оператор) и Валерия Попова (музика).

CORNUCOPIA

Само в рамките на седем минути и половина рисунките по старинна ваза оживяват, за да разкажат за извечните търсения и битки на човека, воден от копнежа по магичния рог на изобилието. Именно алчността го въвлича в сблъсъци и войни както с други хора, така и със самия себе си.

Още в началото на 2023 г. филмът спечели наградата Stellar Award за най-добра анимация на престижния Thomas Edison Film Festival в Ню Джърси.

„Рогът на изобилието” е включен и в програмата на международния София филм фест, който ще се проведе от 16 до 31 март в българската столица.

Ани Антонова (1986) е мултимедиен артист, живеещ и работещ във Виена. Завършила е португалска филология в Софийски Университет „Св. Климент Охридски” (2010), Мултимедийни технологии в “dieGraphische” (2012, Австрия), има магистърска степен по експериментални медии от Университета по приложни науки в Санкт Пьолтен.

Димитър Овчаров (1989) е визуален артист. В момента живее и работи във Виена. Завършил е Университета за приложни изкуства във Виена, специалност „Скулптура и мултимедия“ под ръководството на проф. д-р Ервин Вурм. Специализира в областта на анимацията и скулптурата, работил е по различни документални филми като „Второто Освобождение “ (2021) и „Известният непознат“ (2015). Като активен член на организацията KOPFKINO – Verein für alte und neue Medien създава анимационни филми, скулптури и интерактивни инсталации.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации