6.2 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоБългарияФилмът „Майка” пристига във Виена

Филмът „Майка” пристига във Виена

"Каним зрителите да съпреживеем в киносалоните този автентичен филм, суров и нежен едновременно, вдъхновен от реалната история на една българка и от нейната борба да превърне травмата си от невъзможността да има свои деца - в триумф на един различен тип "родителство". Така представят творбата си създателите ѝ – сценаристката и режисьор  Зорница София, Миглена Димова, сценарий, и операторът Крум Луис-Алирио Родригес.

-- Реклама --

Филмът „Майка“ ще бъде представен във Виена на 18 февруари благодарение на БКИ ”Дом Витгенщайн”. Специални гости ще бъдат актрисите Дария Симеонова и Дария Димитрова, с които зрителите ще могат да се срещнат след прожекцията.

Това е филм за „алтернативна форма на майчинство“ (Film New Europe)

Трогателен, силен, изпълнен с оптимизъм филмът е вдъхновен от истинска история.

Елена, вдъхновена театрална режисьорка, е на 32 години, когато разбира, че не може да има деца. Водена от желанието си да бъде майка тя неуспешно се подлага на различни терапии и методи за забременяване. Майчинският ѝ инстинкт се насочва към самотните деца без родители и тя създава театрална програма, с която преобразява живота на сираци. Когато съпругът ѝ най-после е готов да изпробват ин витро процедура, тя е поканена да адаптира своята програма за сираци в Кения. В лутането между копнежа за свое дете и възможността да помогне на стотици сираци, Елена преоткрива смисъла на думата „майка”.

„Реализъм и документалност лъха и от локациите, и от стила на работа на оператора Крум Родригес, с когото режисьорът работи в трети филм и в четвърти пореден проект. Автентичността е на всички нива – има не малко сцени от филма, които са се случвали на авторите, докато работят по проекта“, разказват от екипа.

Всички деца участници във филма, и в България, и в Кения, само с едно изключение, не са деца-актьори. Те са сираци или деца от улицата.

____________________

Зорница София, режисьор: Румена войвода олицетворява непримиримостта в отстояването на правдата

____________________

Филмът, чиято премиера в България бе в средата на януари, е носител на четири награди от фестивала „Златна роза” – Голямата награда, за най-добра актриса на Дария Симеонова, операторско майсторство и диплом за децата от Широка Лъка и гетото на Кибера, Кения, участвали във филма

Прожекция на филма „Майка“

КОГА: 18 февруари 2023 от 15.30 ч.

КЪДЕ: METRO Kinokulturhaus, Johannesgasse 4, 1010

* цена на билетите: 10 евро
* билетите ще бъдат в продажба от 9.02 на касата на Metro Kinokulturhaus
* ако имате въпроси, пишете на office@haus-wittgenstein.at

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации