17 C
Виена
събота, 4 май, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВиена"Най-хубавото място на света е там, където живее любимият ти". И още...

„Най-хубавото място на света е там, където живее любимият ти“. И още 7 места, където да празнуваме любовта & виното във Виена

-- Реклама --

Текст Бояна Узунова

Дали празнувате Деня на влюбените или Деня на виното няма никакво значение. 14 февруари е празник; делнично напомняне да се погледаме в очите, да държим чаши хубаво червено вино в ръка и да си кажем обичам те

Или както Вирджиния Улф пише: Винен отблясък, любовен отблясък.

„114

Веднъж попитали един мъдрец:

  • От всички места по света кое е най-хубавото?

Той отговорил простичко:

  • Най-хубавото място на света без съмнение е там, където живее любимият ти.“

(Руми)

Е, в следващите редове сме ви подготвили седем много хубави места, където да поживеете с любим човек и да отпразнувате влюбеността и виното на 14.02.2023 във Виена.

Среща на лед

Започваме с класика: среща на леда, любимите Кари Грант и Лорета Йънг:

Е, да, понякога във взаимоотношенията нещо се случва. Я ледът изтънява от нечие слънце, я ние тръгваме по тънък лед… Но в Деня на влюбените защо да не потанцуваме върху дебелия сигурен лед на Виенската ледена пързалка и сбъднем една Виенска ледена мечта?

Before Sunrise

И понеже се размечтахме по хубави филми…

Не зная колко от вас са гледали романтичната драма Преди изгрев (1995), реж. Ричард Линклейтер, но това определено е един от любимите ми филми – без излишна сладникавост; точното количество сърце, за да повярваш; точното количество ум, за да продължиш да вярваш (ако изобщо в любовта и филмите се говори за количество).

Филмът е сниман във Виена и е толкова вълшебно да видиш как познатите улици, трамваи и музеи се превръщат в част от любовната история на Джеси и Селин. Повярвайте, след филма ALBERTINA ще ви се стори най-специалното място на света.

За вас, които все още не сте го гледали и предпочитате тих празник вкъщи с хубав филм и вино, Преди изгрев ще е най-красивото бижу.

А за вас, които вече сте го гледали и предпочитате романтична разходка из любимата Виена, доверете се на филмовия маршрут и съпреживейте любовта – тази на Джеси и Селин, но и тази помежду ви!

Подробно описание на маршрута ще намерите ТУК

Escape Room

От едно бягство към друго…

Защото филмите не са единственият начин да избягате, буквално да излезете, от скучните задачи в ежедневието. Тук ви предлагаме приключенска игра, а именно т.нар. Еscape Room – стая със загадки, при която попадате в капан – затворена стая, от която трябва да избягате за определено време, обикновено един час. Приятелите ви и вие трябва да решите поредица от задачи, логически игри, гатанки, да намерите улики и накрая да стигнете до изхода!

Резервирайте сега и използвайте код VALENTIN за 20% отстъпка (офертата не важи за дните петък и събота).

Адрес: Hernalser Gürtel 20, 1080 Wien

Повече за събитието: https://www.exittheroom.at/escape-room-vienna

_______________________________

Бутикова сладкарница Rori’s: За тортите с любов и вдъхновение

_______________________________

ALBERTINA & ALBERTINA MODERN

Пабло Пикасо казва:

В изкуството намеренията не са достатъчни и, както казваме на испански: любовта трябва да се доказва с факти, а не с причини.

Не зная дали художниците или поетите обичат по-пълнокръвно, но е известно, че душите в изкуството изразяват любовта си по особено чувствен начин. В този смисъл ви каним на специална любовна обиколка с екскурзовод в ALBERTINA.

Темата е Любовта и нейните аспекти (Liebe und ihre Facetten) – избрани шедьоври от изложбата От Моне до Пикасо и колекцията Batliner разказват за многобройните разновидности на любовта.

Вход: 5€ на човек; входът за музея не е включен в цената

Начало: 16:30 & 17:00 ч.

Преди обиколката можете да се насладите на романтична следобедна закуска (Jause) в DO&CO ALBERTINA, където ще ви очакват хапки от кафе-пекарната Demel и шампанско от рози Bründlmayer.

Вход: 24€ на човек

А ако не искате да се включвате в специалните издания на ALBERTINA, а просто да се насладите на изкуството с любимия човек, можете да закупите два билета на цената на един (1+1 GRATIS) на касите на ALBERTINA или ALBERTINA MODERN и да се разходите сред картините.

Повече за събитията: https://modigliani.albertina.at/besuch/programm/valentinstag-spezial/

Висококачествени български вина ще намерите във Vinoto, Schönbrunner Str. 55, 1050

Настолни игри: Paradice für Zwei

Срам – не срам, трябва да си призная, че eдва наскоро научих колко популярни са настолните игри във Виена! Колко забавни са също!

Ina, Bernie, Der Burgenländer и the Paradice Team организират романтична вечер на настолните игри във втори бецирк. Ще има свещи, разнообразна селекция от настолни игри, подходящи както за начинаещи, така и за напреднали играчи, и богат избор от храни и напитки от Burgenland!

Вход: 5€ на човек с предварително записване през Eventbrite

Начало: 18:00ч.

Адрес: Der Burgenländer, Ernst-Melchior-Gasse 3, 1020 Wien (но не в Paradice Board Game Bar!)

Повече за събитието: https://www.eventbrite.at/e/paradice-fur-zwei-tickets-518789402067?aff=ebdssbdestsearch

______________________

Jenny’s Cakeart – изработка на бутикови торти

_____________________

Шоколадова вечеря в Café Caspar

Да, правилно прочетохте! Ще вечеряме шоколад!

Cafe Caspar & A Familiar Feast са подготвили 5-степенно шоколадово меню, вдъхновено от латиноамериканската кухня. Освен че всяко ястие ще включва шоколад, ще можете да се насладите на специален коктейл по случай Деня на влюбените и, барабани, моля, урок по суинг и бални танци. Ех, ще празнуват не само влюбените ви сърца, а всички сетива!

А за тези от вас, които предпочитат да си останат вкъщи или пък са закъснели с резервацията, има подготвено 3-степенно шоколадово меню за двама за вкъщи на цена от 65€, което също звучи изкушаващо.

Вход: 65€ + напитки

Начало: 19:00ч.

Адрес: Café Caspar, Grillparzerstraße 6, 1010 Wien

ANTI VALENTINE’S PARTY

Не празнувате Деня на влюбените? Смятате, че 14 февруари е обикновен ден, но маркетинговата индустрия го е превърнала в нещо особено? Просто сте бунтари?

Е, помислили сме и за вас!

Като истински бунтари Cabaret Fledermaus организират АНТИ ВАЛЕНТИН ПАРТИ точно в навечерието на празника – на 13 февруари, а след 21:00 ч. входът ще бъде безплатен. Партито носи мотото Кой, по дяволите, е Валентин?, а екипът му кани всички на музика от 80-те години, рок и тъмна електроника! О, да не забравим и безплатната текила в полунощ!

Вход: След 21:00ч – безплатно

Адрес: Cabaret Fledermaus, Spiegelg.2, 1010 Wien

Повече за събитието ще научите ТУК.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации