6 C
Виена
петък, 26 април, 2024
spot_img
НачалоактуалноДебютанти със синдрома на Даун са сред танцьорите откриващи Оперния бал във...

Дебютанти със синдрома на Даун са сред танцьорите откриващи Оперния бал във Виена

65-то издание на прочутия бал ще се проведе под знака на солидарността. Събраните от различни дарителски инициативи средства ще бъдат дарени на организацията "Österreich hilft Österreich" .

-- Реклама --

Повече от 450 бала изпълват календара на виенския бален сезон, но Балът във Виенската опера си остава най-бляскавото събитие в края на карнавалния сезон. След двегодишна пауза заради Ковид пандемията на 16 февруари отново ще прозвучи познатото “Alles Walzer!”

По традиция събитието се открива с валс, изпълнен от дебютантите – 150 двойки на възраст между 19 и 25 години, облечени в бели бални рокли и черни фракове.

На подиума – Антония Бьоргнер и Кристоф Юреза

От 2001 г. сред дебютантите неизменно има двойка от културно и образователно сдружение „Ich bin O.K”, което има за цел да подпомага хора със затруднения да преодоляват социалните бариери и да се интегрират успешно в обществото. Тази година Антония Бьоргнер и Кристоф Юреза , които живеят със синдрома на Денди-Уокър и синрома на Даун, ще бъдат сред танцьорите, откриващия най-известния виенски бал.

__________________________

Баловете – петият сезон в календара на виенчани

Всичко е валс или Виена в сезона на баловете

__________________________

Антония Бьогнер е родена във Виена през 1998 г. След средното си образование тя завършва и курс за професионална подготовка  в редакцията за приобщаващо образование на в. „Куриер“. От 2014 г. работи като асистент в различни културни институции, а от 2022 г. е асистент в социалните медии към „Ich bin O.K.“и се занимава с видеомонтаж за телевизионната програма „Na (ja) genau“. Антония танцува с „Ich bin O.K.“ от 2010 г.

Кристоф Юреза е роден през 1999, работи в сферата на обслужването. Обича да слуша музика и да ходи на кино. Той започва да танцува на „Ich bin O.K.“ във Виена през 2003 г.

И двамата са силно развълнувани от предстоящето им участие на Оперния бал и полагат всички усилия, за да се справят с хореографията.

Аз съм О.К

Културното и образователно сдружение „Ich bin O.K.“ във Виена е основано през 1979 г. с мисия да даде на хората с увреждания равностойно място в културния живот, да премахне социалните бариери и да увеличи чувствителността на обществото към техните проблеми.

В танцовото студио „Ich bin O.K.“ във Виена се провеждат 21 курса седмично, а на всеки две години се подготвя голяма сценична постановка с над 100 участници.

Сдружението „Ich bin O.K.“ има дълга история с бала във Виенската опера. Още през 2001 г. по покана на Йоан Холендер и Ренато Занела асоциацията участва в церемонията по откриването с танцови изпълнения.

Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации