14.2 C
Виена
петък, 26 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияБългарският филм „Жените наистина плачат” тръгва по кината в Австрия

Българският филм „Жените наистина плачат” тръгва по кината в Австрия

-- Реклама --

В края на август филмът „Жените наистина плачат” получи поредното признание за своите качества. Заедно с още 30 кинотворби от Стария континент той бе селектиран да участва в надпреварата за Европейските филмови награди за 2022.  Българо-френската драма започна своя киноживот на фестивала в Кан миналата година и оттогава печели международни награди и вниманието на зрителите.

От 16 септември лентата ще бъде показана и в Австрия.

Филмът разказва историите на пет жени от едно семейство – Ана (Екатерина Казакова), двете й дъщери Соня и Лора (Мария Бакалова и Ралица Стоянова) и двете й сестри Йоана и Вероника (Весела и Биляна Казакови). Детските травми на Ана и взаимоотношенията й с бащата (Йосиф Сърчаджиев), хомосексуалната ориентация на Йоана, следродилната депресия и проблемите в брака на Вероника, заразяването с ХИВ на Соня и не на последно място – Лора (Ралица Стоянова), която живее с почти фатално емоционалните драми на всички около нея и не може да бъде щастлива заради страха си да не бъде наранена. Майки, сестри и дъщери, смазани от бруталността на ежедневието и  модерната стигма. Ще успеят ли да се изправят или ще бъдат погълнати от абсурдността на живота?

Макар че действието да се развива в съвременна България в периода, в който се вихреха дебатите за Истанбулската конвенция, филмът има много по-широко човешко послание и трогва публиката в различни държави.

Жените наистина плачат

Режисьор – Мина Милева и Весела Казакова

Сценарий – Биляна Казакова, Мина Милева и Весела Казакова

Оператор – Димитър Костов

Музика – Анди Каутън

В ролите – Мария Бакалова, Ралица Стоянова, Катя Казакова, Биляна Казакова, Весела Казакова, Йосиф Сърчаджиев, Росица Гевренова, Диана Спасова, Добриела Попова

Продуценти – Мина Милева, Весела Казакова, Кристоф Брюнше

Копродуцент – Оливие Пер (Аrte France Cinema)

Продукция – Активист 38, Ici et La productions

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации