16.2 C
Виена
понеделник, 29 април, 2024
spot_img
НачалоБизнес, закони и политикабизнесХотелът, който сбъдва  мечти

Хотелът, който сбъдва  мечти

-- Реклама --

„Можете да сте господари на всичко или роби на всички – от вас си зависи. Ама по между си не градете толкоз дувари, дето да ви делят, ами повече мостове – да ви събират”! Това са думи на прочутия строител  Майстор Кольо Фичето, изречени още в началото на 19 век. Част от най-значимите му творби са създадени във Велико ТЪрново, чийто архитект става той след  Освобождението.

Днес в края на улица „Гурко” в старата част на града ще видите красива дървена постройка. Тя е на повече от 150 години и излъчва елегантност, сдържаност и достойнство. Това е Bridges Residence. Издига се над два моста и е място, което среща и свързва епохи, стилове и най-вече хора, дошли от различни точки на света.

Трансформацията на класическа местна къща в луксозен бутиков хотел събира в себе си мечтите, амбициите и куража на едно семейство, което повече от всичко вярва в бъдещето на родния град и инвестира в него.

Нова авантюра

Милена е бивш банкер и настоящ предприемач. След като повече от 20 години живее в различни точки на света, включително и Виена, тя решава да се установи в София. Започва да се занимава с ароматерапия и основава българския бизнес на немската марка за ароматерапевтични продукти Oshadhi, но предприемаческият дух я тегли към родния град. „Много обичам гости и винаги съм канила приятели от цял свят у дома в хотел ”Милена”, както обичаме да се шегуваме. Все не можех да открия място, което да съчетава удобството с лукса и природосъобразния начин на живот. Прекарала съм много време на път и знам колко е важно човек да се чувства в хотелската стая като у дома си”. И така Милена решава да създаде това, което според нея липсва на пазара в Търново. До нея застават брат ѝ, който поема цялата техническа и строителна работа, и майка ѝ, която координира проекта.

Старите тавани в част от стаите са запазени и майсторски са вплетени в модерния дизайн.

Там, където 19 век среща 21 век

Дори затрудненията, причинени от ковид пандемията, не спират реконструкцията на къщата. Целта е в хотела да има пространство, светлина и уют. Затова тук всеки детайл е важен, няма претрупване с мебели и вещи, използвани са естествени материали в меки топли цветове. Старите тавани в част от стаите са запазени и майсторски са вплетени в модерния дизайн. Каменните стени в най-старата част на къщата, в която сега се намира апартаментът за меден месец, също са интегрирани в интериора.

За да се съхрани автентичният дух и да бъде всичко изпипано, Милена разчита на местните български майстори, експерти и художници. По-голямата част от мебелите са изработени от български фирми. Проф.Иван Велев от факултета по изящни изкуства към Великотърновския университет помага за реставрацията на каменните части, а картините на търновския художник Христо Панев украсяват апартаментите. Не липсва и типичната за региона през средните векове керамика.

Картини на търновския художник Христо Панев украсяват апартаментите

Част от семейната история също е вплетена в бутиковия хотел. Когато орехът във фамилната къща пада, братът внимателно запазва дървесината. Сега от нея са изработени елегатните шкафове и бюра в Bridges Residence.

И за почивка, и за работа

Съвременният човек пътува с малко багаж, част от който задължително е лаптопът. Тъй като все по-трудно теглим границата между работа и свободно време, а и защото дори в почивката не спираме да следим информационния поток, наличието на интернет е задължително условие за мястото, в което отсядаме. Необходимостта от удобен кът за работа е добре позната на Милена, затова и тя набляга на наличието на комфортно бюро, стабилна WI FI връзка и тишина. Хотелската стая може бързо да се превърне за няколко часа в офис, а след това отново да бъде превзета от лежерния ваканционен дух.

Време за закуска

В Bridges Residence денят започва със закуска. Дали ще изпиете първото си кафе в стаята, на просторната тераса с изглед към старо Търново, или в лобито на хотела, изборът е ваш. По-интересното е, че и концепцията за закуска следва цялостния план за търсене на най-доброто от региона и да се предлагат малко, но изключително качествени продукти.

Семейството залага на регионални плодове и зеленчуци според сезона, които доставя от местните фермери, както и на пушените фини колбаси и сирена от Елена. Прясно изцеденият сок според сезона доставя ударна доза витамини и енергия за успешен старт на деня.

Нито Милена, нито останалите членове на семейството, създали Bridges Residence, имат опит в хотелиерството. Но знаят, че топлотата, уютът и гостоприемството са незаменими съставки в рецептата за успех в този бизнес. Докато променят традиционната стара къща в бутиков хотел, те мислят как с всеки детайл да направят престоя на посетителите преди всичко удобен. „Искам при нас те да се чувстват комфортно като у дома си”, споделя Милена. Тя избира внимателно материята и цветовете на завесите, чаршафите и шампоаните в банята.

Първите гости вече потвърждават, че амбициозните собственици са се справили отлично с тази част от проекта си. Сега започва новата фаза в хотелската авантюра – заложените високи стандарти да се поддържат всеки ден. И всеки ден да се гради мост към ново приятелство.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации