9.4 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоOбразованиеУчители и родители засадиха дърво по случай 30 годишния юбилей на Българо-австрийско...

Учители и родители засадиха дърво по случай 30 годишния юбилей на Българо-австрийско училище „Св.св. Кирил и Методий“ във Виена

Тази година Българо-австрийското училище „Св.св.Кирил и Методий” във Виена навършва 30 години. За да отбележат тази достойно годишната, учителският колектив и управителният съвет на сдружението предприемат различни инициативи.

-- Реклама --

С корени дълбоко в земята и клони, разперени към небето, дървото е символ на живот, на връзка между поколенията, на сила и стремеж към хармония и знание. Затова и учители и членове на Управителния съвет на сдружението към българското училище „Св.св.Кирил и Методий“ напуснаха за няколко часа класните стаи и работните места и грабнаха лопати. В парка Alois-Drasche Park в 4 район на Виена те засадиха дърво, което ще остане за идните поколения.

Инициативата на Магдалена Бонев, член на УС, среща подкрепа не само на колектива на училището, но и на Община Виена, която дарява дървото и табелата с надпис.

„Засадихме липа, дърво почитано от прадедите ни, чийто аромат свързваме с родината. Надяваме се този парк и сянката под това дърво да се превърне в любимо място на учениците от българското училище”, сподели за Меланж Булгарен Стоил Кордев, председател на сдружението.

Ирина Владикова, директор на училището, не успя да присъства на събитието, но изрази радостта си от инициативата. „Много съм щастлива, че имаме такива прекрасни родители, които ни подкрепят вече 30 години. Сега вече имаме още един кът, където българчетата във Виена могат да се събират”.

На 7 април председателят на УС Стоил Кордев, членовете на УС Пламен Николов и Марияна Янева , учителят по история и география Тодор Тодоров, учителите от начален етап  Анета Геранлиева и Симона Захариева и учителите от горен курс Адриана Михайлова и Кристина Николова с помощта на работници от Община Виена засадиха дръвчето в парка.

Всяко ново дръвче е стъпка напред в бъдещето, защото прави света около нас по-чист, по-красив, по-добър. Учениците в българското училище вече имат нов кът, от който ще се раждат приятелства, ще се създават знания, ще се градят спомени.

____________

Още по темата:

Българско училище „Св.св.Кирил и Методий” във Виена обявява конкурс на тема „По стъпките и примера на Паисий Хилендарски”

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации