13.5 C
Виена
четвъртък, 29 септември, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияВелоконференция във Виена ще обсъжда промените в климата

  Велоконференция във Виена ще обсъжда промените в климата

  -- Реклама --

  От 3 до 5 април 2022 г. в сградата на Виенското кметство ще се проведе 13-ата Австрийска велоконференция под мотото „Колоезденето е опазване на климата“. Очакват се над 500 експерти от страната и чужбина.

  Велосипедният трафик е съществена част от опазването на климата в кварталите, общините и градовете. Експерти в областта на науката и управлението на градовете, както и представители на политическия живот и неправителствени организации ще обсъдят проблемите на колоезденето и ще търсят решения за насърчаване на този вид придвижване в ежедневието.

  Участниците ще обсъдят ролята му в борбата с климатичните промени. Сред лекторите е и представителката на Българската асоциация за алтернативен туризъм Радостина Петрова. Експерти от бизнеса, науката, неправителствените организации, политиката и администрацията ще се срещнат, за да за да отговорят на въпроси, свързани с велосипедния транспорт: Каква роля може да играе колоезденето в опазването на околната среда? Каква е подходящата велосипедна инфраструктура в градовете и общините? Какви ресурси и структури са необходими за нейното изграждане?

  FEIA APP

  Организаторите са подготвили и богата съпътстваща програма. В рамките на велоконференцията ще се проведе панаир, в който фирмите ще имат възможност да представят своите продукти, иновации или услуги в областта на колоезденето пред професионална публика. Предвидени са и множество възможности за създаване на професионални контакти. В неделя, 3 април, ще се проведе традиционният Виенски велопарад – многохилядно велосипедно шествие по централната виенска улица Рингщрасе, на което са поканени и участниците в конференцията. На 2 и 3април площадът пред кметството на града ще се превърне в огромна сцена за най-големия велофестивал в Европа – Argus Bike Festival.

  Информация на EuroComPR

  Бюро за международни връзки на Община Виена в София

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации