21.5 C
Виена
четвъртък, 30 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияАвстрия: Маските се завръщат. Нови правила за ограничаване на омикрон са в...

  Австрия: Маските се завръщат. Нови правила за ограничаване на омикрон са в сила от 24 март

  -- Реклама --

  Броят на новозаразените с омикрон в Австрия продължава да бъде висок. Това принуди правителството да направи промени в мерките, които бяха сведени до минимум. Новите правила влизат в сила от четвъртък, 24 март.

  Маските се завръщат

  Маските стават отново задължителни във всички обществени затворени пространства, обществен транспорт, в цялата търговска мрежа, при услугите, свързани с непосредствен контакт (фризьор, масаж и др.), в заведенията (до сядането на масата), в хотелите, спортните зали (не и при спортуване), на работното място, при културни събития (при събирането на повече от 100 човека на събитие с точно определени места – кино, театър, опера)

  Маските остават задължителни в болниците и домовете за възрастни хора.

  Възможност за избор между маски и 3G

  При събирането на повече от 100 човека на събитие на закрито с без точно определени места (парти, сватби) организаторът може да избира между налагането на правилото 3G (ваксиниран, преболедувал, тестван) или задължителни маски. Ако събитието е с места, маските остават задължителни.

  Нощни заведения

  Нощните заведения имат възможност да избират между задължителните маски и правилото 3G.

  Нови правила за карантината

  Препоръката за карантина на министъра на здравеопазването Йоханес Раух (Зелени) отива по-далеч от очакваното: тя не засяга само отделни професионални групи, като например медицинските професии, а всички работници като цяло. Те могат да се тестват след петия ден и ако резултатът е отрицателен или стойността на КТ е над 30, „ограниченията за движение“ в личния живот и задължението за носене на маска не се прилагат.

  Заразените лица могат да се движат свободно след петия ден, при условие че не са имали симптоми в продължение на поне 48 часа. Въпреки това те трябва да спазват някои ограничения в продължение на пет дни. Това означава, че трябва да носят маска FFP2, когато са в контакт с други хора (дори в частни жилищни помещения), и да не посещават големи събития или заведения като ресторанти или спортни зали. Трябва да се избягват „уязвимите среди“, под които вероятно се разбира здравният сектор. Посещението на работното място е разрешено с маска FFP2.

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации